Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Silva Trail Speed Plus?


Pask

Recommended Posts

Var det någon mer än jag som uppmärksammade Silva-reklamen på sidan 7 i senaste Vasalöparen? Där gör man reklam för en pannlampa som heter Trail Speed Plus. Problemet är att denna modell inte finns på Silvas hemsida, och en sökning på nätet ger inga träffar alls.

 

Ännu underligare är det att längst ner på sidan finns texten:

 

"The Scandinavian Outdoor Award Jury's Honorary Mention Spring/Summer 2015"

 

Hur kan Silva redan nu veta vad juryn skall belöna nästa år? Man undrar ju om det hela är ett skämt? Eller en kupp av något annat företag?

Link to comment
Share on other sites

Inte exakt den kanske men närmast jag kommer när jag söker på deras web...lätt och fin med bra prestanda i förhållande till vikt

 

http://silva.se/node/8642

 

Jo, det är dagens modell. Föregångaren hette Runner och var i stort sett likadan fast grönfärgad. Man undrar ju om de har en ny modell på gång, fast annonsen kom ut ett halvår för tidigt?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Har köpt en trail speed plus men kommer antagligen lämna tillbaka den. Man har snålat in på den förlängningssladd till batteriet som funnits med till tidigare modeller. Det här gör att hjälmfästet och cykelfästet inte gör mycket nytta om man inte hittar på något finurligt sätt att fästa batteriet precis brevid på hjälmen alt. cykeln. Vintertid går det inte heller att hålla batteriet varmt i fickan. Har mailat silva och de säger att det kanske kommer en sladd i framtiden... Lampan borde mao heta speed minus eftersom den inte är lika användbar längre

/Bosse

Link to comment
Share on other sites

Det finns en uppsjö av starka och bra pannlampor idag, men som lampa för längdåkning har de ofta ett problem: De går inte att vinkla upp tillräckligt mycket. Jag (och många andra) har en ganska framåtlutad stil i skidåkningen, både vid stakning och diagonalåkning. Sätter man en sådan lampa på huvudet kommer den bara att lysa på snön någonstans vid skidspetsarna och göra att man blir bländad.

 

Om jag står rakt upp och tittar rakt fram så måste lampan gå att vinkla upp väl över vågrätt läge för att den ska fungera bra för mig vid skidåkning. Där har Silva Runner/Trail speed elite/Trail speed plus en stor fördel, den går att vinkla upp nästan hur mycket som helst.

 

Idiotresor: Dumt av Silva att skippa förlängningssladden, det hade väl varit bättre att lägga på en 50-lapp på priset och få med en sladd. Men varför inte satsa på Trail Speed Elite istället? Där får man väl med en sladd?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

http://www.harald-nyborg.se/pannlampa-10w.html

 

Tja inget nytt på själva lampan, men äntligen en annan fastsättning mot huvudställningen än den med o-ring. Här ser det iaf ut som det finns lite mer utrymme att vinkla upp lampan. Kanske tillräckligt. Pask är inte du Boråsare, i så fall kanske du kan kila ner o kolla ;)

 

Ska se om jag hinner. Lite mycket på jobbet nu inför årsskiftet.

Link to comment
Share on other sites

Lånar tråden.

Har någon provat lampan Boruit RJ 3000 från you LED.se?

Den uppges klara 5000 lumen, pris 449 kronor

 

Var medveten om att att det är vanligt att uppge helt orealistiska uppgifter om just antal Lumen lampan klarar att ge. Den Boruit du länkar till är verkligen ett skräckexempel! Lampan har enligt spec. 3 st Cree XM-L (T6). Tittar man i Crees datablad för just den dioden så kan 1 st. XM-L T6 teoretiskt ge 1040 Lumen (totalt för aktuell lampa 3x1040 Lumen). Den kan alltså i laboratoriemiljö ge totalt 3120 Lumen och inte alls några 5000 Lumen som hemsidan påstår! I en mer verklig situation ger en Cree XM-L T6 692 Lumen (2000 mA) vilket gör att aktuell lampa lämnar ifrån sig totalt 2076 Lumen i bästa fall.

 

http://www.cree.com/LED-Components-and-Modules/Products/XLamp/Discrete-Directional/XLamp-XML

Link to comment
Share on other sites

Lånar tråden.

Har någon provat lampan Boruit RJ 3000 från you LED.se?

Den uppges klara 5000 lumen, pris 449 kronor

 

Eller SG T6 från Tunicat.se (Uppsalaföretag?)

1200 lumen  pris 449 kronor?

 

Jag har haft vänner som haft liknande lampor vilka krånglat. Jag gillar inte de med flera lampor. Många på forumet har ju tidigare rekommenderat Magicshine MJ-872. Nu hittar jag den inte längre på XXL´s hemsida. Själv har jag en liknande men lite starkare från ledsmi.se . Ingen som de dock har kvar. 

 

http://1.bp.blogspot.com/-7-PqWjUJrnM/UrPmX25poEI/AAAAAAAAAjo/wOyCAET_xsY/s1600/IMG_0974.jpg

 

Jag har dock köpt en liten Magicshine MJ-858 till min dotter. En rätt OK liten lampa. Inte så kraftigt batteri, men det går ju att komplettera. Skönt med ett litet batteri om man springer.

 

Inte så bra huvudställning. Men det finns bättre/stadigare att skaffa.

 

http://www.xxl.se/cykel/utrustning-till-cyklisten/starka-multisportslampor/magicshine-mj-858-1000-multi-cykellampa/p/1104885_1_style

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...