Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Atomic vasa classic


doucheandturd

Recommended Posts

Hej alla.

Är ny på detta forum så vet inte om det är mycket aktivitet här men provar.

 

Ska åka vasaloppet för första gången nästa år. Ska köra klassikern hade jag tänkt (eller ja, jag förlorade ett vad på fyllan).

 

Har aldrig tidigare åkt längdskidor så har nu börjat titta runt i diverse butiker.

 

Sade till säljaren att jag vill ha bra utrustning och inte något skit och att budget är "det som behövs" i stort sett. 

 

Vi provade spann och sådant och han tyckte Atomic Vasa Classic paket som kostar 3000 kronor, var först inne på Fischer CRS Vasa(?) men de passade inte riktigt.

 

Det känns väldigt överkomligt men jag frågade om dyrare skidor i kanske 4-5000 klassen och han sa att eftersom jag inte har någon teknik så är det inte nödvändigt med sådana skidor och att skillnaden för mig skulle vara minimal. 

 

 

Vad tycker ni? Är det bra/prisvärda skidor??? Jag är som sagt nybörjare så jag behöver inte en värsting skida men vill fortfarande ha något som är roligt att åka på, annars är det ju skit ändå liksom.

 

 

EDIT: Säljaren frågade vad mitt mål var och jag svarade "Det är att ta mig runt" om det spelar någon roll

Link to comment
Share on other sites

Inför 2013 gjorde jag och en polare vårt första Öppna spår. Polaren införskaffade sig ett par Atomic Vasa Classic och han var nöjd med skidorna och kom före mig i mål (körde själv Hypersonic). Det viktiga är att du hittar ett par skidor som passar dig, vilken märke och sort har nog mindre betydelse. Men samtidigt, om du har budgeten och kommer fortsätta satsa på längdskidor kan du säkert gå upp ett steg kvalitetsmässigt.

 

Välkommen!

Link to comment
Share on other sites

Tror att du klarar dig bra med Atomicarna. Det du främst får om du går upp i prisklass är en lättare skida och en mer påkostad konstruktion. Jämförde mina Fischer RCS med ett par Speedmax (=två prisklasser upp) förra året. När jag gick tillbaka till mina RCS kändes de lite "plankiga". Det viktiga var ändå att mina egna RCS hade lika bra fäste och dessutom gled de något bättre.

Nu går det naturligtvis inte att jämföra två skidpar rakt av som jag gjorde, men frågan är väl egentligen vad du får om du betalar ett par tusenlappar extra.

Tänk inte bara på skidorna utan lägg lite extra tid på att prova ut ett par sköna och stabila pjäxor och lägg gärna några extra kronor på ett par styvare stavar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...