Hoppa till innehåll

Senaste nyheterna inom skidvärlden - i samarbete med längd.se

Sveriges strsta skidklubb elitsatsar

Lngdlandslagets tvlingsdrkt 2018/2019

Filmen om skidjuniorerna snart klar

Stockholms barn och ungdomar intog Bosn

längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart
Atomic längdskidor
Rossignol längdskidor
Foto

Göteborgs Nya Arena


 • Vänligen logga in för att kunna svara
303 svar till detta ämne

#301
skogsvakt

skogsvakt

  Veteran

 • Members
 • PipPipPip
 • 2 203 inlägg
Nåja. Jag har varit i Torsby och Gbg i högsäsong och snön var def inte bättre i Torsby. Belastningen gör att snön inte håller på nåt ställe. Nu i lågsäsong är snön i Gbg väldigt bra. Så nog om negativt prat om Skidome på det sättet. Men självklart är det egentligen vansinnigt med en tunnel där inga bor. Torsby är faktiskt långt till alla städer.

För övrigt heter det Skidome och den ligger i Prioritet Serneke Arena.
Mer fristil i längdsverige
Återinför skejtvasan
Visa respekt för sporten - åk med fäste!
41.57.63

#302
Micke31

Micke31

  Erfaren medlem

 • Members
 • PipPip
 • 821 inlägg

Jag skulle tro att Göteborgs Arena inte är något alternativ till Torsby skidtunnel, som både har en backe, skytteavd och bättre kvalitet på snön, fast ni som besökt båda har kanske bättre underlag att jämföra, Det som jag tyckte var  positivt med Torsby var att efter att ha avverkat rundan kom man ut i en hall med högt i tak, vilket gjorde att det inte kändes så instängt som om det enbart varit en tunnel.

Nackdelen med Torsby är att det ligger lite offside iaf om man bor i de folkrika delarna av syd o mellansverige.

Vi kombinerade det med semesterutflykt till Värmland med besök i Rottneros, Tage Erlanders hem och Håverud samt ett motorcykelmuseu

 

I mina ögon är Skidome ett gott alternativ till Torsby. IK Stern kommer dit på läger och uppträder exemplariskt på alla sätt o vis. Kvaltién på snön i Göterborg kan jag inte uttala mig om när jag aldrig kört där. Vet i alla fall att ledare i Göteborgs arena är jätteduktiga och tillför mycket. Snön och förhållandena i Torsby blir bättre och bättre år för år.. Det stora undantaget är om helgerna i slutet på oktober och november då det är drygt 300 åkare som kör i förmiddag. Och visst - från Oslo till Torsby är det 18 mil, det faktumet gör att Torsby är känt i längdkretsar på ett helt annat sätt än i Sverige.#303
skogsvakt

skogsvakt

  Veteran

 • Members
 • PipPipPip
 • 2 203 inlägg
Skidome leverade idag. Snabb snö och bädden håller ihop helt OK. Lite folk fortfarande. Fick ett kanonpass. Gissar hypen kommer i nov. Men visst känns det inte bra att först fick cafet stänga ner ( var det öppet i en månad ens?) och nu har Intersport på nedre plan sackat ihop. På detta gav ju NW skidhallen kalla handen. Kan Ola få skutan på rätt köl igen? Som det är nu känns det som konstgjord andning. (Tex är ju dörren till hallen öppen och vemsomhelst kan gå in)
Mer fristil i längdsverige
Återinför skejtvasan
Visa respekt för sporten - åk med fäste!
41.57.63

#304
Volevodin

Volevodin

  Veteran

 • Members
 • PipPipPip
 • 5 630 inlägg

Vasaloppsveteranerna skall iaf ha en träff där nu i oktober månad, så den helgen blir det nog lite fler som åker. (klassiskt) Jag var inbjuden, men har valt att avstå, då tiderna inte passade mig.


0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar