Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Göteborgs Nya Arena


gasn

Recommended Posts

Nåja. Jag har varit i Torsby och Gbg i högsäsong och snön var def inte bättre i Torsby. Belastningen gör att snön inte håller på nåt ställe. Nu i lågsäsong är snön i Gbg väldigt bra. Så nog om negativt prat om Skidome på det sättet. Men självklart är det egentligen vansinnigt med en tunnel där inga bor. Torsby är faktiskt långt till alla städer.

 

För övrigt heter det Skidome och den ligger i Prioritet Serneke Arena.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jag skulle tro att Göteborgs Arena inte är något alternativ till Torsby skidtunnel, som både har en backe, skytteavd och bättre kvalitet på snön, fast ni som besökt båda har kanske bättre underlag att jämföra, Det som jag tyckte var  positivt med Torsby var att efter att ha avverkat rundan kom man ut i en hall med högt i tak, vilket gjorde att det inte kändes så instängt som om det enbart varit en tunnel.

Nackdelen med Torsby är att det ligger lite offside iaf om man bor i de folkrika delarna av syd o mellansverige.

Vi kombinerade det med semesterutflykt till Värmland med besök i Rottneros, Tage Erlanders hem och Håverud samt ett motorcykelmuseu

 

I mina ögon är Skidome ett gott alternativ till Torsby. IK Stern kommer dit på läger och uppträder exemplariskt på alla sätt o vis. Kvaltién på snön i Göterborg kan jag inte uttala mig om när jag aldrig kört där. Vet i alla fall att ledare i Göteborgs arena är jätteduktiga och tillför mycket. Snön och förhållandena i Torsby blir bättre och bättre år för år.. Det stora undantaget är om helgerna i slutet på oktober och november då det är drygt 300 åkare som kör i förmiddag. Och visst - från Oslo till Torsby är det 18 mil, det faktumet gör att Torsby är känt i längdkretsar på ett helt annat sätt än i Sverige.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Skidome leverade idag. Snabb snö och bädden håller ihop helt OK. Lite folk fortfarande. Fick ett kanonpass. Gissar hypen kommer i nov. Men visst känns det inte bra att först fick cafet stänga ner ( var det öppet i en månad ens?) och nu har Intersport på nedre plan sackat ihop. På detta gav ju NW skidhallen kalla handen. Kan Ola få skutan på rätt köl igen? Som det är nu känns det som konstgjord andning. (Tex är ju dörren till hallen öppen och vemsomhelst kan gå in)
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Skogsvakt - hur ofta åker du i Serneke? Vilka tider bör man undvika som nybörjare för at inte bli helt överkörd av dig och andra elitåkare?

 

Måste få till många mil innan Vasaloppet och det är inte många veckor kvar = blir mkt tid i Serneke

Hindås är öppet! Borås har igång 3 anläggningar och Ulricehamn har 2,5km spår :)

 

Skidome ska du köra direkt på morgonen när det är nypistat. Står på hemsidan när det pistas. Annars ska du undvika det tider folk i allmänhet ör lediga på.

 

Mvh internetskidsvärldsmästaren

Link to comment
Share on other sites

Investerade i ett 3-månaders snöförsäkringskort. Det är rätt mosigt men skate funkar om inte stakstånkarna har varit i farten för mycket och plöjt upp nya fåror. Den branta backen är såpass bra att man kan åka uppför den var och vartannat varv.

 

Får se hur fort jag ledsnar och vad varvrekordet blir den här säsongen.

 

Kan meddela att Madshus Redline whitebase funkar rätt bra i Skidome-moset.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

När det är nypistat är det riktigt bra. Det är nu man ska åka. Du glömmer en sak V. Det är inga vuxna som åker längdskidor när Vasaloppet inte hägrar. Det är inte en kotte i skidome off season.

 

Undertecknad åker ibland i juni-juli månad och då är jag ofta själv. Då kör jag varvet i motsatt riktning :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Åkte ett par pass i helgen. Helt OK förhållanden, men isigt i den "branta" backen. Trodde vi skulle vara ensamma, men vi var cirka 10 personer som snurrade i garaget. Grattis Göteborg att ni har en sån fin anläggning. Fast Torsbytunneln är bättre. Blir mer "riktig skidåkning. Garaget är bra för att öva svängar.

Link to comment
Share on other sites

Jovisst den är rolig vid engångsbesök. I längden är den tyvärr för kort. En 500m sväng in i berget hade gjort gott. Tror det är den enda räddningen i längden för garagets överlevnad. Backen har varit ett sorgebarn sen invigningen. Vilket undertecknad var med på. Då var tongången att den skulle fixas till. Men nu känns den uppgiven sen flera år. Tror knappt den pistas.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...