Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Konkret vallahjälp 2#


yens

Recommended Posts

Ja då ska jag bege mig ut i spåret igen i helgen. Den här gången ser det ut att bli lite klurigare med vallningen, eller? 

 

Jag har följande startkit att tillgå, men är inte främmande för att köpa något mirakelmedel som någon rekommenderar:

http://www.huseliusskidsport.se/vallor/huselius-vallabox.html

 

Jag tänkte åka till Nybro och Svartbäcksmåla, så här ser spåren ut enligt de senaste rapporterna: 

http://www.skidspar.se/kalmar/nybro/svartbacksmala

 

Och när det kommer till väder så ska det vara minusgrader från och med nu till jag ska åka på lördag, ner mot -15 natten till lördag. Men då ska tempen stiga och när jag befinner mig i spåret påstår de som vet att det ska vara runt nollan. Någon nederbörd verkar det inte bli utan det är den gamla konstsnön (!?) som man i huvudsak ska åka på. 

 

http://www.klart.se/v%C3%A4der-svartb%C3%A4cksm%C3%A5labacken.html

 

Så den konkreta hjälpen jag behöver är, vad ska jag smeta på mina skidor? :-) Som sagt, gärna utefter vad som finns i boxen, men saknas något vitalt kan jag investera. Vallajärn äger jag naturligtvis också. 

 

Stort TACK på förhand!! 

Link to comment
Share on other sites

Lägg Rode Blå Special klister i botten och sedan ett lager med Rode Multigrade klister. Det blå så tunt och heltäckande du kan medan Mutligraden kan vara lite tjockare lager. 

 

Skulle det sedan vara fina snökristaller i spåret (som vitt pulver som ligger löst) så kan du täcka din klistervallning med Swix VR45 men jag skulle inte tro att det blir aktuellt utan det kommer vara hårt och när det börjar bli lite varmare mer sockrigt där spåren inte håller ihop. Då blir klistervallningen bra.

 

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Stort tack! 

 

Jag kom på en grej till, när jag fick mina vallazoner utmätta på skidorna, så har jag ju den längsta för burkvallor, men hur är det sedan, är den kortaste klister och den i mitten tejp, eller tvärtom? 

 

Tack igen!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...