Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Talanglöshet till ny nivå


yens

Recommended Posts

Jag läste ett reportage om Cesar Baena från Venezuela för någon dag sedan. Han har fått för sig att längdåkning är hans kall och han verkar agera ungefär som ett heltidsproffs. Han har två gånger slagit världsrekord i att åka många mil på rullskidor, första typ 220 mil och därefter över 300 mil. 

 

Han är med i VM och åkte igår kval på 10km fritt. Han lyckades med konststycket att återigen bli sist. Det tog honom 41.07 och bland annat fick han stryk av en Indier, som varit på snö de sju senaste dagarna vilket även är hans första snöpass i livet, med nästan 13 minuter! Visst, VM-banorna är säkert tuffa, och han hade nog slagit mig. Men det hade inte varit med mycket, och jag har åkt längdskidor totalt 14 mil sedan jag var 13 år, och är idag en halvfet skånsk nästanfyrtioåring. 

 

Han har alltså i princip varit proffs i ett halvt decennium och han är så ohyggligt långt efter. Är det ens charmigt? Det är väl närmast patetiskt? Är han den sämst lämpade åkare som någonsin provat på sporten? 

Link to comment
Share on other sites

Jag var också klart impad av indiern, som ju inte gjorde bort sig.

 

Var det Baenas första start i VL? Hur hamnade han i led2 egentligen? 

 

Hade han otur i VM igen, eller är han inte bättre? För mig är det en gåta att man kan hålla på så länge utan att utvecklas. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...