Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Böter för reklam, varning för skate


Willie

Recommended Posts

http://www.adamsteen.se/2015/04/fick-brev-fran-svenska-skidforbundet.html

 

Det här känns jäkligt förlegat och godtyckligt. Böter på ca 10000kr pga för mycket reklam på dräkten? Långloppslagen är ju sponsrade team numera. Och var går gränsen? Lager 157 har ju också rätt tydlig reklam på sina dräkter...

Och som Adam skriver på sin blogg, skate på långlopp ger däremot bara varning...

Link to comment
Share on other sites

Förstår verkligen inte varför skidförbundet bryr sig i reklamen på dräkterna. Åkare likt Steen som inte tillhör den absoluta toppen men ändå vill satsa har inte så många sätt att leva på sin idrott. Att sälja reklamplatser på tävlingsdräkten är en av få sätt att få in en slant.

 

Vad är Skidförbundets anledning till att förhindra utövares möjlighet att satsa på sin idrott? Förstår verkligen inte motivet till regelverket.

 

 

Tycker Wickström uttryckte det bra angående skatefusket. "Vadå varning? Om en simmare plötsligt crawlar tio meter i en bröstsimstävling, får hen bara en varning då?"

Link to comment
Share on other sites

Fast åtgärrderna ligger i två  olika händer här. Det är tävlningsarrangören som sköter att sanktionera brott mot tävlingsreglerna och FIS sköter andra...brott. FIS agerande kan man förvänta. Däremot inte alltid tävlingsarrangörernas. Undrar om det inte ligger något slags kundtänkande i botten då den här typen tävlingar trots allt är ett slags produkt, och att de inte i onödan vill stöta sig med kundbasen.

Link to comment
Share on other sites

Fast åtgärrderna ligger i två olika händer här. Det är tävlningsarrangören som sköter att sanktionera brott mot tävlingsreglerna och FIS sköter andra...brott. FIS agerande kan man förvänta. Däremot inte alltid tävlingsarrangörernas. Undrar om det inte ligger något slags kundtänkande i botten då den här typen tävlingar trots allt är ett slags produkt, och att de inte i onödan vill stöta sig med kundbasen.

Trots allt är det Skidförbundets regler och FIS överordnat som gäller om inte Ski Classics nu plötsligt har skapat sig ett eget regelverk för att tillmötesgå kundbasen? ;)

Link to comment
Share on other sites

Men det blir väl företaget som säljer Ormsalva, som betalar böterna, de har ju fått ganska mycket reklam nu tack vare reklambråket, ganska bra valuta för pengarna i synnerhet som sympatierna för Adam även delvis kommer Ormsalva till gagn.

 

Sen tycker jag att man inte skall blanda in skate i den här frågan, det är en helt annan sak som inte har med reklam att göra.

Link to comment
Share on other sites

Man kan inte annat än slå sig för pannan och häpna!

Hela historien känns som något hämtat från en svunnen tid.

...för att inte tala om vilket hyckleri det är. För i grund och botten handlar det här så klart om att skidförbundet vill värna om sina egna sponsorer och sina egna möjligheter att sälja reklamplatser.

10 000kr i böter till en åkare utanför landslaget är ju onekligen oproportionerligt hårt.
Rimligtvis borde man väl skicka ut (minst) en skriftlig varning innan man bötfäller åkare för den här typen av trivialiteter? 

Link to comment
Share on other sites

Eller kan det vara så att regelverket är så hårt styrt att det exempelvis står: brott mot reklamregler = 10000 kr böter. Sen har man inget tolkningsutrymme. Är det någon som vet vad regelverket säger eller vart det går att hitta?
Link to comment
Share on other sites

Larvigt detta!

Reklam flödet och PR för de som ser till att idrottmännen har möjlighet att vara på toppen måste ju få synas.

känns enbart som att stoppa utveckling genom att tvinga bort finansiärer som möjlig gör satsningen hos atleterna.

utgår regelverket för visuellt störande och krockar med riktlinjerna så borde tävlingsdräkter också vara bötesgrundande.

Sjuk PR på typ Oneways!

 

Blir att höra med Cola om de är pepp på nästa års skandal! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...