Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

StaffanStaven - Blue Carbon


stakarn

Recommended Posts

Pratade med Staffan Larsson (trevlig kille!) och han sa att staven motsvarar Madshus CR40. Ska beställa den snart jag också, återkommer med "recension" senare!

Det låter inget vidare. CR 40 är 40% karbon medans Blue carbon påstas vara 100%. Ok, med olika fiberupplägg etc så kan 100% karbon innebära rätt stora skillnader, men inte ända ner till motsvarande 40% 

Link to comment
Share on other sites

Ja det verkar som de skapat hemsidan utifrån att "man ringer om man är intresserad" något som jag tycker skapar noll köpsug :)

 

Jag kan t.ex. leva med handtag utan kork vid rullskidåkning då det inte är någon kyla att tala om och korkfria handtag håller i evigheter, men för dem verkar "utan kork" betyder utan handtag, men jag är inte säker ...måste nog ringa för att kolla det ;)

Link to comment
Share on other sites

Fick hem staven idag, hann åka 2 mil innan mörkret så här kommer ett första utlåtande.

Om jag jämför med mina andra stavar swix CT1 så är SS tyngre och mjukare. Letat på hemsidan men inte hittat vad den väger.

Har ingen erfarenhet av andra sorters holkar med dämpning, men jag måste medge att jag blev positivt överraskad när jag började köra vilken skönare känsla det blev i stakningen.

Var lite orolig att staven skulle studsa tillbaka (med tanke på att den var mjukare än CT1:an) när man tryckte till i stakningen, men den svarade fint och man fick bra bett, givetvis inte lika bra som med en styvare stav utan dämpning.

Finns ju olika sorters dämpning, mjuk, normal och elit. De jag har är normal, möjligen kanske jag ska byta till elit. Upplevde ibland att jag tappade fjädringen när jag högg ner stavarn ordentligt i uppförsbackarna.

Kan inte riktigt säga om de extra grammen påverkade stakningen, behöver nog åka längre sträcka för att bedöma det.

Däremot var det skillnad de gånger jag diagonalade. Fick inte samma sköna pendel som med mina andra stavar. Om det är vikten på staven/dämparen eller att balanspunkten sitter närmare handtaget låter jag vara osagt.

Sammanfattning:

Ja, det var en helt ok stav till det priset. Den var tveklöst snäll mot armbågar och axlar, krävdes inte många stavtag för att känna det. Ångrar jag köpet= Nej. Om jag bara köpt dämpningsanordningen och krånglat på den på mina CT1:or skulle jag då haft en skönare stav= mycket möjligt.

Återkommer om jag kommer på något mer. Ska bli skoj att lösa vad andra tycker om staven och dämparen

Link to comment
Share on other sites

Mailade och frågade lite om staven, fick följande.

 

 

Blue Carbon staven är ungefär lika styv som Madshus CR 70 men den är också klart lättare. Imponerande balans - mycket lättpendlad. cr70 innehåller 30% glasfiber vilket gör den styvare och tyngre. Blue Carbon är 100% kolfiber (men inte av den allra styvaste och starkaste kvaliten - därför det rimliga priset). Vi funderar på att köpa samma stav men med UHM kolfiber, den blir lite dyrare men också fullt i klass med det bästa på Svenska marknaden men vi är inte riktigt där än.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

blue carbon är  en ganska mjuk och skön stav som passar bra för längre träningspass. till skillnad från vanliga mjuka stavar som blir det ingen 'rekyl' i armbågen med denna. Staven är för mjuk för tävling, men skön för långpassen. 

 

Om man vill ha hårdare stav så kan man själv limma ihop staffanhandtagen på ett par andra stavar. Det är oxå lätt att först köra med blue carbon och senare byta mot en hårdare stav. Med detta priset är det nästan riskfritt att börja med blue carbon istället för gds-kittet. 

 

och till den som tycker det är jobbigt att behöva ringa så går det utmärkt att maila till Gunnar. Han och hans fru är supertrevliga och har superbra service med snabb leverans!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei. Jeg har brukt Blue Carbon siden 01. august-15 og har til nå gått (= staket) ca 600km på denne. Staven en suveren å gå med, og selv etter 5t- tur så har jeg ikke vondt i albuer. Tidligere har jeg ikke klart å gå mer en 1,5t. Blue carbon staven funker fantastisk og den er lett nok og gir god respons/ pendel, så man trenger ikke å kjøpe en dyrere/ lettere stav for rulleskitrening og konkurranser av den grunn. Anbefales 100%!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...