Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Malmstråket - 18 feb i Boliden


Mek

Recommended Posts

Hej,

 

i år går loppet som ett varvlopp 2 x 21 km i Boliden. Starten är där normalt starten för loppet går sin vanliga sträckning till Skellefteå. Det är snöbristen närmare kusten i vinter som gör att man förlagt det som ett varvlopp. Terrängen kring Boliden är inte värst kuperad. Var förbi expeditionen iveckan och pratade med Leif. Han sa att det är lätt körning från Boliden första milen sen blir det en sträcka med stigning 5-6 km. Han bedömde stigningen denna del till ca 50m vilket inte är mycket. Markus Ottosson, vårt skidlöfte i Skellefteå, trodde man orkar staka hela stigningen om man är tränad och föret är ok. Vi amatörer längre ner kanske får en mer normal stigning. Bra genomkörare inför VL. :-)

 

Mer info:

 

http://www.svenskidrott.se/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=804560

Link to comment
Share on other sites

Ja precis. Som dragningen var ifjol var det rätt trevligt på det sättet att man åkte genom 4-5 byar på vägen ut till Skellefteå, lite vasaloppslikt faktiskt.

Men en nackdel var att det var ganska lösa spår i en rätt opreparerad bana. Det kunde iofs ha blivit bättre ett annat år men i år var man tillbaka på den gamla sträckningen söder om väg 95. Där brukar det vara lite bättre spår men man åker mest genom skogsmark och ser bara folk vid vägöverfarter.

Hoppas på ett bättre spår genom byarna till nästa år.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Årets upplaga av Malmstråket gick på en bana ca. 3x14 km. Natten innan hade vi fått nysnö och temperaturen var -8°C vid start. Det gick trögt i spåret varför man fick ligga i under hela loppet. Noterbart är att segraren chansade och åkte utan fästvalla och med kraftstaven. Svårt att veta vad som var den vinnande ingrediensen stavarna eller skidorna. . .Han ryckte iaf på stakpartiet av loppet. Andra varvet sjönk stavarna mer i snön. Att det gick trögt går att läsa på tiderna. Segertiden 2.16. Här kommer en länk till hela resultatlistan för den intresserade:

 

http://www.svenskidrott.se/n3Result/ResultList.aspx?EventId=12257

 

Bansträckning (Karta):

 

http://www.svenskidrott.se/Downloads/37426/docs/Karta_varvlopp.PDF

 

Känner mig pigg så här dagen efter loppet vilket lovar gott inför VL ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...