Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Elpex evo hjul trögrullade?


slobban

Recommended Posts

Hejsan,

 

Har varit lite fundersam angående mina Elpex Evolution hjul och huruvida dom rullar trögare än normalt eller inte. Det är ett par 2or helt standard och när jag stakar i svag uppåt så stakar jag på utav bara den men det känns som att jag knappt hinner upp och ta nästa staktag innan man tappar momentet framåt helt. När jag är ute och åker i sällskap märker man att det liksom går lite tyngre för mig, även nedför då jag ibland hamnar på att staka för att hänga med(viktmässigt rätt lika på åkare). Det här har ju fått mej att fundera på om mina hjul rullar som dom ska? Var även in i en lokal sportbutik idag och kände på ett par Marwe och One Way som även de hade 2or, kom då till slutsatsen att de rullar betydligt lättare än mina och bestämde därför att jag skulle ställa en fråga om det. 

 

Länk till liten video där jag snurrar hjulen med fingret, första hjulet är bak:
https://drive.google.com/file/d/0B4hz20IAbDBPMU81bTNkdVpGRWM/view?usp=sharing

 

Är det någon annan som upplever liknande?

Borde kanske tillägga att jag köpte mina rullskidor i våras och de ha rullat ca. 450km, har alltid upplevt att de rullat på samma sätt. 

Link to comment
Share on other sites

Jämför rullskidorna istället genom att köra på dem. Mina Elpex 2or rullar exempelvis lättare än Swenor Fibreglass 2or. Däremot kan väl andra fabrikat rulla snabbare.

 

Med det sagt rullar väl 2or lite för lätt. Iaf om du inte tävlar och siktar på att bli snabb på skidor.

Link to comment
Share on other sites

Tack for alla tips! Visst är det bra att det går lite tungt för träningens skull;-) men som sagt så upplever jag dom som tungrullade, i synnerhet med tanke på att dom rullat runt 450km. Har prövat att knacka, men tycker inte att det gjorde speciellt stor skillnad, prövade sen tipset att lossa dom lite och det tycker jag hjälpte en del. Mario kan du förklara var någonstans som du menar att man ska justera passningen med shims?

Link to comment
Share on other sites

Jag knacka rätt försiktigt, kanske man skulle ta i lite mer men det känns aldrig bra att slå på något sånt här med hammaren direkt...
Även fast jag lossa på hjulen och de rulla lite bättre av det så är det som att det skulle spänna på, det rullar liksom inte fritt. Ska pröva knacka lite till och se om det släpper.

Link to comment
Share on other sites

Har justerat hjulen nu genom att spänna dom så att de inte glappar sen klappa till en gång på var sida med hammaren och det vart faktiskt riktigt bra. Inget glappar och samtidigt känns det som att hjulen snurrar helt fritt, det är riktigt stor skillnad. Visste inte att man kunde justera hjulen på det här viset så nu ha man fått lära sig något nytt, tack för all hjälp!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...