Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Koppla Garmin Fr210 till Skierg?


Sso

Recommended Posts

Har läst mig till att det ska gå att koppla ihop Garmins FR210 till Skierg PM4. Är det nån som har erfarenhet av detta och kan jag spara data på klockan från Skiergen för att kunna läsa in i lämpligt analysprogram? Har ingen egen Skierg, men vore ju kul om man relativt enkelt kunde lagra datat i klockan o se hur väl jag plågar mig..

Link to comment
Share on other sites

Testade idag att koppla min gamla 210 mot skierg pm4. Den hittade pulsbandet o visade pulsen, men klockan hittades inte o inga extra värden lagrades i klockan.

Är det nån som fått över skiergvärden till sin klocka? vilken modell av skierg o klocka i så fall?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Testade idag att koppla min gamla 210 mot skierg pm4. Den hittade pulsbandet o visade pulsen, men klockan hittades inte o inga extra värden lagrades i klockan.

Är det nån som fått över skiergvärden till sin klocka? vilken modell av skierg o klocka i så fall?

Ska testa imorn när jag kommer till gymmet i skolan. 

Om det inte redan har löst sig för dig?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Jag har en Skierg med PM5 och det brukar ta ett par minuter att uppdatera. Absolut inte tio minuter men mer än en är normalt.

 

Lite off topic men kanske intressant ändå:

 

Jag har också grejat en del med hur man skall samla data från Skiergen. Jag har en 310 XT som jag lyckats para, och med den får jag över en del info. Men jag var inte nöjd då jag visste att man hade mer data i monitorn som kraft, kadens etc som inte kom över till klockan. Jag hittade även andra som inte var helt nöjda och hade börjat skriva program som löste det vi ville åt, kontinuerlig datainsamling från skiergen (eller roddmaskinen för den delen) som man sedan kunde spara i tex .fit-format och ladda upp på valfri tjänst.

 

Den bästa lösning som jag hittat som finns publik är en chrome-app som heter Painsled och finns på google web store eller vad det kallas (https://chrome.google.com/webstore/detail/painsled-indoor-rowing-da/ghbmenofmepjomdkhinghoglaifnlgmp) Men jag tänker att det kan vara rätt klumpigt att släpa med en dator till gymet om man vill spela in sitt träningspass kanske. Kräver en usb-kabel för att koppla dator till monitor för PM5:an.

 

Jag är med och betatestar en app från samma utvecklare som gör att man kan koppla sin telefon (jag har testat med iPhone) till PM5:an (vet ej om det kommer funka för PM4). Från appen kan jag idag exportera direkt till Strava, eller som fil som jag manuellt kan ladda upp på tex Gramin-connect. Här är ett exempel på ett pass på Strava som jag kört: https://www.strava.com/activities/723362705

Link to comment
Share on other sites

Tackar, bra info det där.

Fungerade klockrent att få upp infon på datorskärmen från en PM4, fast har inte kollat in hur man sparar osv. Nu får man väl hänga upp en skärm till på andra sidan pelaren så har man Vasaloppet på den andra monitorn. Inte knäpp alls...  :blink:

Link to comment
Share on other sites

Tack för infon, passade på att uppdatera en av gymmets två Skierg idag o efter det gick det bra att koppla min gamla 210 mot pm4:an. Precis som du skriver kom det dock inte över så mycket info som jag hoppats. Skulle gärna kunna koppla min androidtelefon via ant+ mot pm4an med en bra app, men har inte hittat nån än

Link to comment
Share on other sites

Hej,

Om jag mins rätt så finns det i chrome-appen en flik eller liknande som innehåller loggfilerna från pass man kört. Därifrån kunde man exportera. Det gick att ladda ner plugins för att kunna ladda ner i .fit eller om det var .tcx direkt från appen. Funkade rätt bra. Jag har dock inte full koll då jag kört betan på telefon-appen sedan i vintras. Jag tror även det är där som utvecklaren lägger energi. Jag skall fråga hur långt det är kvar till det blir publikt. Dock vet jag inte hur man kopplar den till en PM4:a, den har väl inte bluetooth?

 

Säg till om jag skall kolla detaljer om export-funktionen.

 

Garmin-kopplingen - jag vill minnas att jag fick ut en del men inte all data, vilket gjorde att jag letade vidare. Puls, hastighet, längd etc fick jag nog ut, vilket var good enough egentligen. Men då jag visste att mer data fans så ville jag ha ut det...

Link to comment
Share on other sites

PM4:an får man koppla via USB, köpte en USB OTG-sladd för just det till telefonen, men glömde så klart den vanliga USB-sladden för att ansluta igår när jag skulle testa..

Painsled ska komma till Android när ios-versionen är klar, ska bli intressant att testa. 

Vill inte släpa med dator till gymmet hela tiden, telefon skulle dock funka bra.

Ska testa apparna ErgData o BoatCoach vid nästa besök.

 

Har ju sett att andra fått kadens o watt till sin Garmin 210, men kan vara så att det bara är roddmaskiner o inte Skierg? För jag får också bara hastighet o distans (samt puls som vanligt från bandet), vilket ju som sagt är bättre än inget, men vill ju ha mer :)

Link to comment
Share on other sites

Varför använder ni inte appen ErgData? Finns för både iPhone och Android. Den ger alla data som finns i ergen, åtminstone PM5.

 

Hej,

Sist jag provade ErgData kunde den bara exportera till Concept2:s egna logbok. Och bara ge medelvärdet på varje intervall, tex var 500m eller 1k. Jag vill ha kontinuerliga informationen, så som jag får via min löparklocka så jag kan se hur puls, kraft, stavtag etc utvecklas under en intervall. Och jag vill ha in det i den loggbok jag själv använder, tex Strava och/eller funbeat. Det gick inte tidigare med ErgData. Men om det funkar nu kan det vara värt att kolla upp igen.

Link to comment
Share on other sites

Kolla den senaste uppgraderingen. Jag får den info som behövs. Det finns en grafisk kurva i varje intervall, split. Vet inte om det är det du vill åt? Den laddas upp på Concepts egna logg, finns en exportfunktion till csv, tror det heter så? Vet inte om Strava tar det?
Link to comment
Share on other sites

Har nu testat ErgData på Android kopplat till PM4 via USB. Hittar ingen grafisk kurva för passet varken i ErgData i telefonen eller i Concepts logbok, Vart hittar du det stebe och vad kör du för telefon/Pm?

 

Får väl annars fortsätta hoppas på att Painsled fixar det hela när den väl släpps till android.. 

Link to comment
Share on other sites

post-15756-0-07478000-1478078975_thumb.png

Ser på concepts sida före jag loggar in i logboken att det finns en bild på ett pass med grafisk kurva (bifogad bild), men i det jag laddade upp så saknas den grafiska kurvan helt. Har sammanställningen uppe till höger o splittarna till höger, men inte grafiken. 

Frågan är om det beror på att jag har PM4 eller om det beror på att jag har androidversion av ErgData?

post-15756-0-39870700-1478078766_thumb.png

 

(ursäkta för kladd med bildlänkar, inte helt intuitivt att lägga till en bild..)

post-15756-0-07478000-1478078975_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Jag testade ErgData och Concept2:s loggbok på senaste passet. Jag lyckades då få den grafiska bilden. Men jag vill ju ha upp passet på Strava eller Funbeat där jag loggar och analyserar resten av min träning. Concept2 erbjuder export av datan som CSV-fil från logboken men den går sedan inte att importera på någon av tjänsterna jag kör. En googling senare förstod jag att flera försökt lösa detta ett tag utan framgång. Så jag tror inte det finns en enkel lösning den vägen, iallafall just nu.
Link to comment
Share on other sites

CSV filen kan läsas av som textfil, den inehåller alla data för varje sek. såsom dragfrekvens,  puls, hastighet, förbrukade kalorier mm.mm. Det blir ett gigantiskt dokument på ett 5000m pass. För min del vet jag inte om jag behöver så utförliga data, eller ladda upp allt detta på någon tränings-site. Som ni skriver så är det bara på Concepts loggbok som den grafiska kurvan finns, i den syns varje sek med alla data. Det är fullt tillräckligt i alla fall för mig. Använder hellre tiden till träning :)  Maila concept så kanske det går att lösa, är mitt förslag.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...