Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Start Black magic fästvalla något att ha?


magnus68

Recommended Posts

Finlands förra vallachef bloggade om ett användningsområde för BM för en tid sen. Hela inlägget går att läsa här: http://bloggen.fi/vallnaf/2014/12/29/rautatalli/

 

"Att värma in fästvalla är ett bra sätt att öka slitstyrkan och förbättra glidet. I landslagssammanhang använde vi rätt ofta vallningar där vi värmde in fästvallan med strykjärn. En sådan vallning kallas ”rautatälli”. Den ursprungliga ”rautatällin” – järnblandningen – består av Start Black Magic och Starts syntetiska blå valla men under åren har otaliga ”rautatällit” prövats. Det ursprungliga ”rautatällins” bästa användningsområde är kall och torr snö och hårda spår. "

Link to comment
Share on other sites

Har täckt klister ngn gång med BM, tror det blev riktigt bra. Knappast en täckning för typ torr nysnö på klistergrund, då täcker man väl mer med blått elikn burk, men i mitt fall var det typ bara nästan rent klisterföre, men ngt som påminde om "riktig snö" i/på klister/isgrunden, och då blev det nog riktigt bra inbillar jag mig.

Link to comment
Share on other sites

Har en burk BM, den gröna med fluor i, och har använt den framförallt som toppning på lila klister. Har då fått riktigt bra resultat. Den är dock ett elände att jobba med, utan vallajärn är du körd. Helt omöjlig att klossa ut på ett bra sätt. Bästa metoden jag kommit på är att först "duttvärma" vallan på järnet och sedan snabbt vrida på ett tunt lager på skidan punkt vis där varje punkt föregås med en "dutt" på järnet. Sedan värma ut det hela med järnet. 

 

Man skulle jag köpa en burk igen när denna tar slut? Knappast. Min burk är nog från 93-94 någonting och har säkert halva kvar. Visar väl på hur ofta jag använt den :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 10 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...