Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Stäng av Österrike från VC och mästerskap.


Hoppskate

Recommended Posts

 
Det är hög tid att i alla fall fundera över om Österrike verkligen ska få vara med och leka något mer.
Här under kommer några exempel...

2002: Material för bloddoping hittas i det österrikiska lägret under OS i Salt Lake City. 

2006: WADA reser till Turin för att genomföra kontroller av österrikiska åkare, men kan inte hitta några aktiva! (dock hittar man återigen utrustning för bloddopning).

2006: Ett "out of competition test" genomförs av WADA i Österrike, men organisationen blir bryskt avvisade utan att tillåtas genomföra några tester (efter att man hittat samma utrustning som vid OS i Salt Lake City).

2006: Italiensk polis gör efter ett tips en razzia mot det österrikiska lägret under OS i Turin. Ingen grips men de två stora stjärnorna Christian Hoffmann och Michail Botvinov gör inga fler starter under OS. 

 

2006: Skidskyttarna Wolfgang Perner och Wolfgang Rottmann blir avstängda för doping. 

 

2009: Christian Hoffmann stängs av efter misstänkt doping.

 

2012: Michail Botvinov fälls för mened i samband med det rättsliga efterspelet av den stora dopningshärvan kring den österrikiske skidåkaren och ledaren Walter Mayer.

 

2014: Johannes Dürr stängs av efter att ha bloddopat sig under OS i Sochi.
 

2015: (nu precis i dag) Juniorvärldsmästaren Harald Wurm stängs av för doping efter att en polisutredning kring åkaren offentliggjorts (observera att det är den österrikiska polisen och inte Österrikes skidförbund eller anti-doping-organisation som fattat misstankar).
 

Link to comment
Share on other sites

När jag läste rubriken så tänkte jag att det hade varit mer aktuellt 2006-2010 (eller ännu något tidigare). Men såna här drakoniska åtgärder har väl fungerat tidigare i andra sporter? Har för mig att Bulgarien blev avstängda (eller hotade om avstängning) i tyngdlyftning i OS. Det finns ju andra länder som inte heller har den mest skinande rena historian som borde ha legat illa till fören avstängning.

 

Förhoppningsvis gör dagens blodpass det svårare att fuska lika systematiskt - tyvär får vi nog leva med att det gick en hel del medaljer till dopade åkare under "armstrongepoken".

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Lägga ut 3000 kr i startavgift och sen bojkotta loppet för tidigare avstängde Durr får ställa upp - tror jag inte du gjort.

 

Jag är lite skeptisk till att stänga av land från mästerskap, det drabbar dem som är rena och aldrig skulle dopa sig under

några förhållandena. Jag tycker det är ledare och dopade åkare som skall stängas av, inte land.

 

En fundering om det här med doping; undrar hur Mulegg mår idag och om han fått fysiska och pyskiska men av

sin "superdoping" ?

Link to comment
Share on other sites

Är han inte längre avstängd har han all rätt att vara med och köra. Nu har jag ingen koll på vad han dopade sig med och vad hans straff blev. Men ingen ska dömas livet ut tycker jag. Att som motionär i Nordesköldsloppet börja prata om bojkott tycker JAG är väldigt fånigt, rent ut sagt. Klart att karln också ska få en chans till att vara med i längdskidfamiljen.
Link to comment
Share on other sites

Måste vara ganska påfrestande att ställa sig på startlinjen när en hel skidvärld avskyr ens deltagande.

 

Som många andra tycker jag också att bevisat medveten dopningssatsning ska kosta livstids tävlingsavstängning. Preparat i hostmedicin är en sak, där räcker det med tidsbegränsat, men om man sitter och slangar blod ska det inte vara något snack.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...