Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Stockholms skidspår (Gärdet) läggs ned


Hoppskate

Recommended Posts

 
Efter blott två år lägger Årefjällsloppet och W Sportsmedia ned satsningen på att hålla igång ett skidspår på gärdet i Stockholm.  :( 
Detta eftersom att Stockholms stad och Stockholms Skidförbund beslutat att köra upp egna spår vid Kampementsbadet.  :huh: 

Vad tror vi om detta? Bra eller dåligt?

Som boende i centrala Stockholm (utan bil) har ju spåret på Gärdet varit en välsignelse som inneburit att man inte behövt hyra en bil eller krångla omkring allt för långt i den ofta proppfulla kollektivtrafiken. 
Kampementsbadet ligger ju relativt centralt, men kommunikationerna kanske inte är de allra bästa? Hur svårt kan det vara att hitta en plats som ligger i anslutning till tunnelbanan?

Jag är optimistisk och hoppas att Stockholms stad menar allvar med satsningen.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1675445446035926.1073741831.1522152678031871&type=3

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Hur ser det ut på Gärdet nu, har det dragits några spår? 

 

Det har ju varit ordentligt med minusgrader en längre tid nu, ändå hör man inte så mycket som ett pip ifrån Stockholms Stads påstådda skidspårssatsning. Det finns absolut ingen information att hitta någonstans.

 

Jag är ytterst skeptiskt till att det finns någon åkbar snö på Gärdet, än mindre dragna spår (men jag har inte varit dit och tittat).

 

Link to comment
Share on other sites

Inga spår på Gärdet, inte heller något spår av aktivitet som tyder på att det är på gång. I Oktober stod det i Östermalmsnytt att de satsar stenhårt på spår på Gärdet i anslutning till Kampementsbadet, med nyinköpt pistmaskin och snökanon. Verkar ju vara en lyckad hårdsatsning om man inte ens sprutar snö i den här kylan.

Link to comment
Share on other sites

Förstår inte riktigt varför man prioriterar att börja spruta på Stadion innan Gärdet, men ok, då är det på G i alla fall :) Det verkar ju även som det kan spruta lite snö från himlen framöver.

 

Även jag hade nog prioriterat Stadion före Gärdet. Stadion är ju liksom ett säkert kort vad som än händer.

Perfekt underlag, elbelysning, en minst sagt hanterbar sträcka på blott 400 meter och framförallt; inga hundar och flanerande hundägare.  ;)

Link to comment
Share on other sites

 

Även jag hade nog prioriterat Stadion före Gärdet. Stadion är ju liksom ett säkert kort vad som än händer.

Perfekt underlag, elbelysning, en minst sagt hanterbar sträcka på blott 400 meter och framförallt, inga hundar och flanerande hundägare.  ;)

Haha, håller helt med dig om att avsaknaden av spatserande Östermalmsbor med hund kan motivera prioriteringen. 

Link to comment
Share on other sites

Jag var och dunkade runt en dryg timma på Stadion tidigare i kväll. 

...tänka sig att en varvbana på 400m kan vara så rolig (lite dåligt stavfäste dock).  

Gött. Läste om en liten "kulle". Hur många höjdmeter? (höjdcentimeter?)

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr handlar det inte om mer än ungefär 1,5* söndersaxade meter. *fallhöjd

...och med tanke på tokrusningen inne på Alewalds i dag så kan det bli trångt på den där kullen i morgon.

Ja, jag var där själv idag och tog mig an den fruktansvärda stigningen ett tresiffrigt antal ggr. Den var nästan lite söt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Spåret på Gärdet ser jättefint ut, haft abstinens och förbannat mig själv för att jag inte drog med mig skidorna hit!

Pratar du om det klassiska spåret på ute fältet bredvid SVT (Kaknässpåret) eller det nya spåret vid Kampementsbadet som det pratats om (där jag hört att det även ska finnas el-ljus)?

Link to comment
Share on other sites

Det nya spåret. Har inte sett till nått elljus dock.

Åkte där igår kväll. Behövde inte slå på pannlampan, det var definitivt tillräcklig med ströljuset från staden. Kanske pannlampan skulle fungera bra för att få långsammare åkare framför att flytta sig till höger, men inte för att åka säkert o bra i spåret.  

Link to comment
Share on other sites

Det var många på Gärdet som stod i kanten av snöbädden, någon dm från spåret, och viftade med stavarna.

Om man ska ta av sig skidorna stående jättenära där folk åker så är det inte så smart att ha kvar händerna i kontrollremmarna. Jag såg många som fick stavarna påkörda på det sättet plus 2 st som lyckades sticka in staven mellan benen på mig. Eftersom jag såg att vederbörande hade remmarna på så ropade jag "håll in stavarna" men det hjälpte inte.

Link to comment
Share on other sites

Hur länge brukar spåren vara igång? Jag förstår ju givetvis att det beror på yttre förutsättningar, men ungefär. Jag ska tillbaka till Stockholm och jobba vecka 9-11, och då vore det ju kul att köra om det finns snö.

Det beror så klart (och som sagt) helt på yttre förutsättningar.

För närvarande kan jag inte se att det produceras någon mera konstsnö på spåren inne i stan, vare sig Gärdet eller Stadion.

Natursnö är en bristvara.

Smäller det till och blir riktigt varm så ryker nog spåret på Gärdet rätt snabbt är jag rädd (i och med att det är förhållandevis smalt och oskyddat.

Spåret på Stadion har en halvmeter hårt packad konstsnö som kan komma att hålla säsongen ut (det finns ett datum när de plogar bort snön oavsett men jag kommer inte ihåg när detta är).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...