Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Moraloppet (före detta Intersportloppet)


Davidssoneddie

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hej,

Moraloppet kommer köras nästa helg enligt arrangören.

Någon som har en aning om hur sträckningen kan tänkas bli ?

Som jag förstod texten så skulle alternativen vara att köra  varvbana med start/varvning  från  Hemus och målgång på Prästholmen. Men chansen fanns om snön kommer att köra loppet utan varvning men jag misstänker ändå att dom inte avser att köra orginalsträckningen och frågan är då om någon har koll på hur bansträckningen kan tänkas bli då ?

Link to comment
Share on other sites

Vasaloppet håller enligt uppgift på att ösa ut snö mellan läde och eldris och planerar ha sträckan eldris-hemus färdig på fredagen före moraloppet.

 

Det skulle innebära en flack sträcka på 11km mellan hemus-läde. Då planen är start hemus och mål på prästholmen/moraparken blir sträckan troligen hemus-läde fram och tillbaka x2 (44 km) + 2km till prästholmen (totalt 46 km).

 

De enda backarna att tala om finns i Hemusområdet och starten blir lite backig. En fullt stakbar backe finns också innan Eldris.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror det finns stora chanser till att det blir halvvasa-banan, jag törs nästan säga att det blir den. Snöar friskt här uppe nu och har gjort det i snart 2 dygn. Dom kommer packa hela banan (där konstsnö ej är lagd) under början av veckan och troligen börja lägga spår under onsdagen, enligt en jag pratade med när jag var där igår.

http://www.ifkmora.se/ok/2007/skimap/sparinfo.asp, via denna länk kan ni följa spårarbetet i mora.

Link to comment
Share on other sites

Tror och hoppas också att loppet går från Oxberg. På skidspår.se vasalopparena står det att de redan börjat packa Moraloppets 44km bana. Det har snöat så mycket att det hade varit svårt för en av deras maskiner att ta sig fram. Spårning troligen på onsdag. Kul! Är också anmäld
Link to comment
Share on other sites

Trevlig! Dock har jag lite logistiska problem. Såg att man kunde köpa bussplats till start från Mora omkring kl 9. Men jag skulle vilja ha med mig bilen till Oxberg och hämta den efter loppet; vill ha med mig vallbord, flera par skidor osv. Ingen som har en lösning på detta?

Det går att ta bilen till starten och en taxi från Moraparken tillbaka till Oxberg efter målgång för att hämta bilen. Det har jag gjort något tidigare år. Delade taxi med några jag hittade i omklädningsrummet, blev inte farligt dyrt. Alternativt samordna logistiken med någon och använd två bilar och åstadkom samma sak...

Link to comment
Share on other sites

Kul att det verkar bli orginalsträckning! Andra gången jag ska åka detta lopp. Första gången dubblerade jag mina totala mil på ett par skidor! :)

 

Sitter här nu och funderar på glidet som jag tänkte försöka fixa själv, -18 till -16 grader Celsius verkar det bli. Vad tror folk om CH7 i botten och LF5 ytterst? Duger många tunna lager blå extra till fästet med en invärmd bas i grunden (VG30?), eller är det grön som gäller istället för blå? Gunde säger väl att blå duger ned till -15 :)

 

Jag är ingen superåkare och kan räkna mina glidvallningar på en hand - så enkelt är bra för mig. Jag brukar få svårt att få bra resultat med hårdare glidvallor.

Link to comment
Share on other sites

Någon som vet om det transporteras ner överdragskläder till Mora?

Med tanke på att det kommer bli hyfsat kallt så vore det ju klart önskvärt om detta var möjligt

Känns konstigt om de inte skulle erbjuda en sådan möjlighet. De gjorde det förra året iaf. Det var dock lite dåligt med info då också.

Link to comment
Share on other sites

Fast riktigt så kallt blir det förhoppningsvis inte.

 

Svenska skidförbundets regler säger att vid mellan -15 till -25 så ska allmänna rekommendationer gå ut till de tävlande. Först vid -25 eller kallare under större delen av bansträckningen talar man om att loppet ska ställas in eller skjutas upp. Ungdomstävlingar har "lägre" trösklar för inställande av lopp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...