Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Få bort borttagningsmedlet från belagen


suillusbovinus

Recommended Posts

Hej. Jag hade förr inte fattat att man behövde sandpappra fästzonen innan man lade på valla, men nu vet jag det. Jag funderar dock på hur det blir när man tar bort vallan med vallaborttagningsmedel. Finns det ingen risk när man torkar av att det blir borttagningsmedel kvar i sandpapperreporna, som sedan löser upp den nya vallan man lägger på eller hindrar den från att sätta sig ordentligt? Bör man lämna skidorna några timmar så att ev kvarvarande borttagningsmedel som man inte kommer åt att torka bort får chansen att dunsta bort? I så fall är det ju svårt om man behöver valla om och komma iväg direkt.

Link to comment
Share on other sites

Belaget blir inte torrt direkt efter avtorkning. Det finns lösningsmedel kvar som måste avdunsta. Hur lång tid det tar beror mycket på hur bra man torkat av, men en 5 - 10 minuter är nog ett minimum. Finns det lösningsmedelsrester kvar så påverkar det vidhäftningen av den nya vallan, vilket märks tydligt om man försöker valla med en gång.. Men visst går det att smeta på direkt om man inte bryr sig. Vill man inte vänta på att fästzonen skall torka kan man som sagt snabba på med varmluftspistolen.

Skall man hårddra det så absorberas faktiskt lösningsmedel i de amorfa zonerna i belaget, vilket tar lång tid att gå ur. Fast det påverkar inte fästvallningen praktiskt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...