Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Samma vallajärn till fäste och glid


Flingan

Recommended Posts

Jag föredrar (utan att veta om det är nödvändigt, Dunderklumpen kan du kommentera) att få grunden så tunn som möjligt och använder värmepistol och vallakloss. Lite duttande med eventuell grundburk eller Chola (doften) och sedan värma och gnida ut så tunnt jag kan.

Jag inbillar mig att ett vallajärn möjligtvis värmer som en värmepistol men knappast kan ersätta vallaklossen för att få tunnt lager.... om man använder vallajärnet för att få ett jämnt lager borde man behöva tjockare med grundvalla?

Jag har kört med vallajärnet till fäste men då blev det tjockare och jag fick ändå jämna med vallaklossen plus rengöra vallajärnet... ingen rea på vallajärn nära mig :( (långt ut i skogen)

 

Jag såg Caldwell lägga betydligt tjockare Chola grund än mig så jag vet inte om jag är fel ute med tunn grund?

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med dunderklumpen. Klart det går att ha samma järn men det blir mycket rengöring!

Jag har själv två järn. Föredrar vallajärn framför varmluftpistol då jag tycker det går snabbare och ger jämn värme. Men det är nog en vanesak.

Knappen: Borde snarare bli tunnare med järn då en del av vallan fastnar på plattan. Du lägger väl ändå ut både burk och klister direkt på skidan innan du värmer?

Link to comment
Share on other sites

Mina lager är extremt tunna, jag jobbar en hel del efter att ha värmt på grunden... med vallakloss...

Så det är mer att man ser en antydan till grund än har en klibbig massa eller ett "lager" med grund, vilket är vad jag får efter vallajärnet. Med vallajärn behöver jag lägga mer för att kunna få ut grundvallan över hela ytan med vallajärnet.

 

Men som sagt, Caldwell ka betydligt mer Chola än vad jag gjort tidigare... och jag har förtroende för hans vallning (utan att ha gjort annat än kikat på youtube).

 

Visst lägger man fstvallan på skidan innan man värmer, jo såpass har jag klurat ut det :) Inte som med glidvallan (förutom vissa klossar som fungerar bra att gnida in innan värmning).

Link to comment
Share on other sites

Chola-doften döljer de mesta både på vardagsskjortor och finskjortor. Då behövs ingen deo ;).

 

Jag tycker nog man kan få en extremt tunn grund med järn. Ingen skillnad tycker jag mot varmluft. Vill man kan man ju korka efter ett järn också. (Låter som man pratar om annat en fredags-em ;))

 

Vissa grundburkar kan man få värma mot järn för att huvudtaget kunna aplicera på skidan. T.ex. Start base extra. (slitstark seg grund). Vill man ha en riktigt tunn grund brukar ju grön Swix klisterspay funka bra. Även vid burkföre.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...