i92_lus Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Höll på att ladda med Vitargos Carboloader, men de tog tyvärr slut igår kväll. Enligt innehållsförteckningen är det i princip 95% stärkelse, dvs i princip potatismjöl. Frågan är om man kan tillverka egen carboloader utifrån potatismjöl? Jag testar just nu att lösa och värma 1 msk potatismjöl i 4 dl vatten, och skall blanda detta med en klassisk garner, dvs pulver med kolhydrat och protein. Finns det någon därute som har kunskap i detta ämne? Kan detta bli en bra uppladdning inför Vasan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabsvarvare Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Höll på att ladda med Vitargos Carboloader, men de tog tyvärr slut igår kväll. Enligt innehållsförteckningen är det i princip 95% stärkelse, dvs i princip potatismjöl. Frågan är om man kan tillverka egen carboloader utifrån potatismjöl? Jag testar just nu att lösa och värma 1 msk potatismjöl i 4 dl vatten, och skall blanda detta med en klassisk garner, dvs pulver med kolhydrat och protein. Finns det någon därute som har kunskap i detta ämne? Kan detta bli en bra uppladdning inför Vasan?Känns väl lite dumt att börja mixtra med uppladdningen så här pass nära.Det går säkert att tillverka eget, dock inget jag skulle göra dagen innan Vasan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Höll på att ladda med Vitargos Carboloader, men de tog tyvärr slut igår kväll. Enligt innehållsförteckningen är det i princip 95% stärkelse, dvs i princip potatismjöl. Frågan är om man kan tillverka egen carboloader utifrån potatismjöl? Jag testar just nu att lösa och värma 1 msk potatismjöl i 4 dl vatten, och skall blanda detta med en klassisk garner, dvs pulver med kolhydrat och protein. Finns det någon därute som har kunskap i detta ämne? Kan detta bli en bra uppladdning inför Vasan?1 msk potatismjöl i 4 dl vatten ger väl en tunn redning typ? Eliassen kör tydligen 1 liter glass:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSO Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Rimligare är väl att ladda med maltodextrin +lite apelsinsaft i så fall? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MC Hammer Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 King Edward är kingarnas kingkong. Så gör dej en kastrull potatismos med en rejäl klick smör. Link to comment Share on other sites More sharing options...
i92_lus Posted March 5, 2016 Author Report Share Posted March 5, 2016 Tack för alla tips. Potatismjölsblandningen blev rätt tjock. Drycken blev som slemmig chokladpudding. Kan inte rekommenderas till någon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.