Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Hur var ert Vasalopp?


MattaP

Recommended Posts

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Startade mitt i led 5, ovanligt trögt i första backen i år?. I Smågan plac. 4900 ungefär ( Ifjol about 2300 från led 4 )

Uppförsbackarna före Risberg som tidigare år varit tunga som f'n gick iår hur lätt som helst. Oförskämt pigg fram till oxberg, djup svacka fram till Eldris... Bättrade mitt pers. med dryga 40 minuter och plockade placeringar hela vägen till Mora, så jag är nöjd med årets lopp. Konstaterade att all stakträning gett resultat, på platten och svagt uppför "flyger"jag förbi en massa folk,men många kommer upp mig igen i de branta partierna :)....Helnöjd blir jag efter mer träning, (speciellt backintervaller) och då medaljen hänger runt halsen, 1-2 år dit än? :)

 

Glid: vit marathon,vauhti zerofox, 0,75 fram, 1 mm bak (swix skärande rill) - gled bättre än de flesta? Universalföresskidor plockade på Haijaa för lösa/mjuka spår..

 

Fäste: toko bas, v40, vr 60(!), vr45, vr40, vr50 och vx43. Fäste till oxberg ungefär...

 

( Om nån känner igen sig så tack igen för skjutsen till bussarna i mora på morgonen ! Ni var två som skulle åka + chauffören,en äldre herreman. En av er stod i led 3.. Jag var den Ni plockade upp på vägen, en yrvaken finlandssvensk :) ...)

 

// Anders

Link to comment
Share on other sites

Vasaloppet körs inte i led 3, det riktiga loppet körs i de sista leden. Prova det så ska ni få se på karaktärsdanande plåga i uppåt ett halvt dygn.

 

Började med att den officiella Vasaloppsbussen hade glömt sin skylt med Vasaloppet så vi fick inte åka förbi vägspärren. Tre dagars packning upp på ryggen, skida i dunjacka till startområdet. Ryggsäcken krossade två av gelerna i mitt vätskebälte som smetades fullt. På plats en halvtimme sena var Startled 8 fullknökat så jag fick glatt ställa mig strax framför led 9.

 

I starten står mittsektionen av mitt Led stilla och på ena flanken drar led 9 förbi. I Berga backen är jag omgiven av led 9 och 10. Kul. Går med stavarna mellan benen men får ändå stavarna nedtrampade hela tiden. Luktar fis hela backen. Tittar bakåt och ser att jag tappat lätt 1000 placeringar, är i första backen och det är stopp.

 

En timme i backen. Luktar kraftig gubbfis oavbrutet. Utbrytande 55-taggare i fartdräkt o kulmage tror vinna på att tränga sig och trampar på allt i vägen. Ber snällt samma gubbe tre gånger kliva av min stav så jag kan ta ett steg till.

 

Trodde seedningen på 3.20 på 42 km ändå var hyggligt för en motionär men nu är jag låst chanslös i ett hav av fisande trängselgubbar. Två timmar till smågan. Ok fäste iaf.

 

Ut på myren och hafsa runt i spår som inte finns. Alls. Hittar lite spår-fossil som man kan åka i om man har John Waynes hjulbenta pose, känns som att sitta på en mekanisk tjur. Stak m frånskjut sladdrar bara eftersom det är halvmetern mellan skidorna. Blir sur som f#n o raggar-kletar V45 över hela zonen. Fästet tillbaka, funkar med frånskjut igen. Like a boss.

 

Sen kommer sköna insikten att fästet kostade glid. Allt glid. Det huggrycker och viner i utförslöpan och med hård stakning håller jag tempo med dunjackan som diagonalar i utförslöpan med benen fladdrandes som en flyende zebra på stäppen.

 

Mr bean I neongrön fartdräkt frustar förbi i stakning som slutar med huvudet mellan knäna i varje tag å vrålar håll till höger. Han byter spår fyra gånger på 10 sekunder kör 200 m och vurpar på platten. Upp igen frusta en bit sen in i ledet å diagonala i söndagstempo i höger ytterkant, stannar å pissar i princip i spåret.

 

Plågsamt framme i mångsbodarna efter tre timmar. Bra fart utför där men då kommer kamikaze-vurparna från alla håll, lyckas finta alla och undvika benbrott. Nya gubbar nu med fartställning m stavarna perfekt riktade bakåt uppåt i ögonhöjd på bakomvarande. Tung hängbuk på taniga ben påminner om en älgko på motorvägen, kör man på benen så krossas man av kroppen. Recipe for disaster.

 

I backarna upp mot risberg är jag äntligen kung. För nu är det inte breda spår längre utan totalt bortsopade spår så då kan jag diagonala på riktigt och tar 500 pers på ett par km. Ont i huvudet nu, inte kul någonting. Är väl ok motionär men tränat för lite förstås, kunde bli bättre på staka absolut men med 4 timmar i risberg så är det väl 6 kvar så jag kliver av här. Tråkigt att fega ur men verkligen inte roligt en enda minut tyvärr. Kanon upplevelse kring arrangemanget, starten, publiken, områder o historian osv.

 

Men skidåkningen är riktigt hemsk.

Link to comment
Share on other sites

Jag vrider mig i skrattkonvulsioner :D Det roligaste jag läst på Skidforum! Någonsin.

Återupplever några svaga, igenkännande minnen från äventyr i de bakre leden runt millenieskiftet.

Sälj stycket till Vasaloppsföreningen. De kommer att betala dyrt. För att sanningen inte ska komma ut...

Link to comment
Share on other sites

Man hör ibland folk som resonerar:

"jag ska bara åka en gång och den gången ska det minsann vara det 'riktiga Vasaloppet' "

 

Kan vara folk som presterar på hygglig motionärsnivå i andra uthållighetssporter men utan den långsiktiga inställningen till längdskidåkning så fixar de ofta inte att seeda sig bättre än 8-9 eller så kanske de inte åker något seedningslopp alls.

 

Det borde vara obligatoriskt för dessa att läsa Fisarelis inlägg..

 

Man kan ha flyt och få ett kanon-VL med hårda spår som håller även för de högre leden. Men det är max 1/5 chans (och även då kommer nedförsbackarna att vara sönderplogade för högledsåkarna).

Link to comment
Share on other sites

Var tidigt till starten och lade ut skidorna ganska långt fram i led 2. Valde fjärde spåret från höger då jag aldrig prövat höger sida förut. Problemet med de allra mest högra spåren var att de bara var spårade 500 meter, sen var vi tvungna att böka in oss till vänster där alla tappade fart. Trist att stöta på problem redan före första backen. Kö tidigt i backen och snart dyker nummerlapparna 3000 och enstaka 4000 runt omkring. Uppe på myren är det ändå mest 2000-lappar kvar.

 

Genom hela loppet grinigt och stökigt runtomkring. Att lämna "fast lane" var knappt mödan värt. Avancemang fick hållas till uppförsbackarna. Dragspelseffekten gjorde att ledet körde vi körde in i varandra. Killen framför knäckte staven mot min skida, jävligt surt.

 

Längre fram i loppet var det riktigt bra glid på allroundskida, medelstruktur, BWLF-Marathon och 2mm rill. Kändes dock ganska meningslöst i utförslöporna då folk aldrig verkar ha åkt skidor i nedförsbacke förut. Fartställningar med rumpan i vädret och stavarna upp i himlen som två radioantenner. Gled snabbt ikapp och var tvungen att byta till långsammare spår.

 

De sista 15 km kollapsade spåren till slut vilket gjorde spårval aktuellt igen och skidåkningen blev lite mer som den ska vara. Då var dock det mesta av loppet redan förbi. Gled in i mål på 5:08. Nöjd med tiden men särskilt rolig färd var det inte.

Anekdot: Fick höra av min far om en kille i närheten av mig i led 2 som gjorde årets kanske sämsta start. Insåg när starten gick att han fortfarande hade överdragskläderna på. Dök igenom alla åkare ut till staketet där han trillade omkring när jacka och termobrallor skulle av. Nära att bli överkörd hoppar han mellan passerande åkare och kommer han tillbaka till spåret med hans skidor, bara för att inse att han glömt kvar stavarna vid staketet. Kommer till slut iväg med led 8.

Link to comment
Share on other sites

Ja det var ju verkligen en intressant tråd och kul att jag fick språka med några av er under loppet och larsbern live före starten. Jag tycker dock att det var synd att nye skidvännen Fisarelis valde att bryta.  Jag är imponerad av hans målande sätt att beskriva det han upplevde men förstår själv inte varför han valde att kliva av efter den ovanliga framgång han nådde i den för oss andra besvärliga Risbergsbackarna  Han hade ju tydligen fått upp ångan på allvar där. Att just där ta 500 platser på ett par kilometer är imponerande.  Själv åkte jag ju på 8.12 denna gång. Men, som några påpekat, jag hade ju fuskat lite, Jag tjuvtränade ju hela spåret både söndag (ÖSS 6.46) och måndag (ÖSM 7.06) och tjuvtränade ju även  i tom värre pissväder genom att åka sista sträckan på Vasastafetten på fredag. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nu har det gått två dgr så aldrigmerkänslan byts till jaggjordedetkänslan och snart nästaårigenkänslan.

 

Vänsterled från led sex var värdelöst om man jfr placering i Smågan. Många trevliga men spåren var ju sisådär. I mål kring 6900. ÖSS var fantastiskt i jämförelse i både tid, spår och väder, MEN inte i möjlighet att åka snabbt i relation till andra, speciellt i backarna där det var stopp och kö nedåt.

 

Blir det förtursanmälan så är man hooked igen.

Link to comment
Share on other sites

Startade långt till vänster i 4:an. Väldigt segt i första backen. Tittade till höger och såg många hundratal åkare flyga förbi på den kanten. Bekräftas av placering 3850 i Smågan och tid 59 minuter. Fortsatt trångt fram till Mångsbodarna, och fastande bakom många långsamma stakare. Hade väldigt osäkert fäste, så uppför kunde jag inte ta några placeringar. Lyckas aldrig få till fäste i det här loppet med lösa obefintliga spår uppför, utan halkar bara runt och det känns som jag aldrig åkt skidor förr. Kändes bra i stakningen men där var det ju bara att ta "kölapp" i det enda spår som gled. Så hela loppet en lite frustrerande känsla av att man stod där man stod utan att kunna göra så mycket åt placeringen, och i mål en känsla av att man inte riktigt tagit ut sig. 6.27 är min snabbaste tid hittills, men svårt att vara helt nöjd. Bara 363 dagar kvar till nästa chans :)

Link to comment
Share on other sites

Årets lopp var ingen höjdare men aldrig fått en så bra start, kom upp till smågan runt 1280 från startled 3 i mitten. Såg bara startled 2 och enstaka 1:or runt mig. Sjönk sen successivt ner till 1500, inget fäste alls efter backen, satsade mest på vr 45. Trött och sliten, var för ivrig i början. Försökte spana efter min placeringen men såg inte en enda skylt som talade om vilken placering man hade i kontrollen, fanns det?? Någon som vet hur många som startade i startled 2 resp 3? Går det att hitta historik på det? Bästa tid, 5.21, men sämre placering än senaste åren, känslan under loppet var katastrof, årets svarta diplom passande bra in. Nu sitter jag dock och spanar in både nya skidor och stavar.. 

Link to comment
Share on other sites

Första gången ja åkte vasaloppet, målet var under 6 timmar lite beroende på före självklart, kan hända de grusades redan innan start då jag var alldeles för sen till området och fick stå absolut längst bak i led 4. Väl igång hamnade jag som flera andra verkar ha gjort på vänstersidan i backen och där gick de inte fort, hörde flera muttra att de var betydligt segare än vanligt upp till toppen, hur som haver plats 4515 i smågan och de kändes betydligt jobbigare i spåret än de gjorde på stafettvasan då jag också åkte första sträckan. Kände dock att jag plockade placeringar mest hela tiden å särskilt backarna mot Risberg där många många slet med fästet, all uppförsstakning jag tränat under året gav verkligen utdelning här, tror jag plockade 250-300 placeringar bara mellan Mångsbodarna och risberg. I mål på placering 3805 och tid 6:28, plockade 710 placeringar mellan Smågan och Mora och de är ja ruskigt nöjd med med tanke på att de oftast bara var 1 spår som gick riktigt lätt, Direkt i mål kom revansch lusten och nästa år då jäklar ska ja under 6 timmar! =)

Link to comment
Share on other sites

Jag hade en ganska behaglig resa från led 6 tyckte jag. Det var en mycket god stämning både på startfältet och i spåret och ovanligt vänligt hela vägen upp i backen. Fick lägga på lite kompletteringsfäste mitt i Lundbäcksmoten, men annars hade jag kanonskidor dessutom. Gled väl som de flesta andra lite smådåligt på myrarna, men sen efter 4 mil ca började skidorna vakna till och sista tre milen gled jag ifrån alla runt mig och hade stegjärnsfäste uppför. Det som solkade ner bägaren en aning var en svag och matt känsla i kroppen efter ett par dagars traditionsenlig influensa veckan innan. Kände mig feberfri på lördag kväll dock så det var mest sviter och ingen reell sjuka. Frös och svettades som en gris samtidigt innan jag fick igång kroppen efter 3-4 mil då det kändes som kraften kom ut ur gömmorna. Andra halvan gick bra.

 

Jag bröt staven på startrakan efter att en medskidare ramlade en meter framför mig. Det löste sig efter lite korsande bland folket i backen, men det kostade tid och placeringar. Ersättningsstaven hade en helt värdelös universalrem som inte satt fast ordentligt utan gled ur fästet, vilket gjorde att jag fick hålla hårt i staven och blev trött i armen av detta. Bytte ut den till en kontrollrem i Smågan och sen gick det att staka på som vanligt, men krampen kom tidigt i den armen senare i loppet. Jag kom in som 4900 från bakre led 6 trots stavstrul i backen.

 

Jag förstår inte hur spåren kan försvinna så totalt på långa sträckor. Det var verkligen en mer eller mindre perfekt skatebädd utan ens tendens till spår, men det hade man ju knappast förväntat sig heller med tanke på snön dagarna innan och under loppet. Från Oxberg och in till Mora hade jag skapliga spår på stakpartier och utför i alla fall. Jag är van vid att träna i förhållanden som är snarlika och åker många mil på hemmaplan i kassa spår eller på enbart skoterpackad snö utan spår, så det var ungefär som hemma, fast utan sten. Triceps krampade en del och tröttheten kom krypande såklart på slutet, men det var roligt hela vägen. Återigen en riktigt kul dag i dalaspåren. Jag må vara udda i den aspekten om man läser den här tråden, men jag tycker det är riktigt jädra roligt att åka Vasaloppet, oavsett hur dåliga spåren är. 

Link to comment
Share on other sites

Vad hade ni andra för typ av skidor? Jag gled inte om eller i fatt någon under hela loppet så oavsett om det var mjuka spår kring mångsbodarna eller isiga spår i slutet så gled jag dåligt. Tror inte att glidvallningen var orsaken och kortade dessutom ner fästet jämfört med vanligt så känns som skidorna var boven denna gång. Startade i led fyra och höll min placering i mål
Link to comment
Share on other sites

vare "bara" jag som trodde på fuktiga spår o ev fallande snö även den lite fuktig, och drog på 2 korta tunna lager rode violett extra, och över det rode violett o sedan rode T-line (-2/-4). (såg iofs en del som stod o vallade om, borde nog jag också gjort med facit i hand...)

 

Borde väl varit det som totalt keffade upp mitt glid. Kände lite ifrysning redan på startgärdet före start... - och här o var på startgärdet hade man det där skovelhjulet under skidan... - därefter kände jag iofs aldrig att det skulle sitta ngn snö i fästet.

 

Bedrövligt glid t Mångsbodarna, vi snackar nog +20 sek per km. Den där känslan av att åka i strävt snor eller så.

 

Hade nog ändå inte jättebra fäste fram till 40 km, och därefter ganska dåligt fäste, men ändock fäste.

 

Ngn-stans från runt 40 km tror jag gled det dock riktigt bra, minst lika bra som de runt omkring o i många fall bättre, men då var ju dagen redan big time förstörd; så lade mig i ledet och gled i mål medelst hyffsat bekväm resa.

 

 - Lite kul var det att i fartställning sick-sacka (medelst OK skejtskär)  förbi plogande i utförslöporna.

Link to comment
Share on other sites

Kul, underhållande och intressant att ta del av olika skildringar och öden under färden till Mora i denna tråd!

 

Jag fick en behaglig resa ner till Mora från led 4. Strategin var att hålla igen fram tills Risberg för att sedan köra hårdare från Vasslan och hemåt. Att hålla igen var det inga problem med då jag också tog en kölapp och hoppade in i ledet. Trodde i min enfald att spåren skulle vara bättre från vägundergången och upp till Evertsberg, men där möttes jag utav en besvikelse. Inte heller blev det bättre från Oxberg och så vidare. Jag hade inte heller någon uppfattning om hur jag låg till placeringsmässigt. Men glädjen sköljde över mig vid Hökbergs kontroll, den passerade jag efter knappt 4 timmar. Då visste jag att medaljen var säkrad, något som innebar att jag tog det förhållandevis lugnt utan att riskera något den sista biten. Snittpulsen låg på 78% utav max, vilket var rekordlågt i dessa sammahang, toppfarten i utförsbackarna var på 45 km/h. Skidorna var vanvettigt fina. Fäste upp till toppen utav första backen då jag kunde diagonala utan att behöva sätta ner stavarna i backen under längre partier.. Glidet då? Ingen jäkel gled förbi mig :-) 5.56.63

Link to comment
Share on other sites

vare "bara" jag som trodde på fuktiga spår o ev fallande snö även den lite fuktig, och drog på 2 korta tunna lager rode violett extra, och över det rode violett o sedan rode T-line (-2/-4). (såg iofs en del som stod o vallade om, borde nog jag också gjort med facit i hand...)

 

Borde väl varit det som totalt keffade upp mitt glid. Kände lite ifrysning redan på startgärdet före start... - och här o var på startgärdet hade man det där skovelhjulet under skidan... - därefter kände jag iofs aldrig att det skulle sitta ngn snö i fästet.

 

Bedrövligt glid t Mångsbodarna, vi snackar nog +20 sek per km. Den där känslan av att åka i strävt snor eller så.

 

Hade nog ändå inte jättebra fäste fram till 40 km, och därefter ganska dåligt fäste, men ändock fäste.

 

Ngn-stans från runt 40 km tror jag gled det dock riktigt bra, minst lika bra som de runt omkring o i många fall bättre, men då var ju dagen redan big time förstörd; så lade mig i ledet och gled i mål medelst hyffsat bekväm resa.

 

 - Lite kul var det att i fartställning sick-sacka (medelst OK skejtskär)  förbi plogande i utförslöporna.

Gjorde nästan exakt samma sak, drog på ett tunt lager Rode violet i startfållan eftersom det var lite varmare än SMHIs prognos (dock exakt så varmt som klart.se sa...).

Ifrysning och dåligt glid som blev bättre halvvägs ug. När sen fästet blev kasst upp till hökberg så slängde jag in laggen för omvallning, gick superfort, ingen kö öht men jag fick ifrysning direkt igen... Surt värre:( Det skumma var att min kompis också lämnade in samtidigt men han fick inte ifrysning, hur kan det komma sig?

Håller med om att det är kul att sick-sacka mellan plogare utför men det är lurigt när folk helt omotiverat börjar ploga mitt i en backe, kan leda till otäcka vurpor. Kanske nästa sak att ta tag i för forumet, hur förbjuder vi plogning utför?

Link to comment
Share on other sites

Årets lopp var ingen höjdare men aldrig fått en så bra start, kom upp till smågan runt 1280 från startled 3 i mitten. Såg bara startled 2 och enstaka 1:or runt mig. Sjönk sen successivt ner till 1500, inget fäste alls efter backen, satsade mest på vr 45. Trött och sliten, var för ivrig i början. Försökte spana efter min placeringen men såg inte en enda skylt som talade om vilken placering man hade i kontrollen, fanns det?? Någon som vet hur många som startade i startled 2 resp 3? Går det att hitta historik på det? Bästa tid, 5.21, men sämre placering än senaste åren, känslan under loppet var katastrof, årets svarta diplom passande bra in. Nu sitter jag dock och spanar in både nya skidor och stavar..

 

Såg heller ingen info om placering. Förr har det ju funnits stora skärmar som visat ca placering vid vissa kontroller. Angående antal startande per led finns det väl en tråd om detta här på skidforum?
Link to comment
Share on other sites

Mitt Vasalopp var hyfsat uppför backen, saxning förstås och inte så fort men hyfsat i mängden. Hyfsat glid och dåligt fäste på VR45 som ersättare för VX43 men vet ej om VX43 hade gjort skillnad, det mesta av fästvallan kvar i mål så kanske lite kort?

Glidet allt bättre mot mål och lite slalom fungerade bra där det inte fanns spår, upplevde även jag (dålig utförsåkare) att jag plötsligt var bland de bättre :) att kryssa i spåren.

Någon kunde man putta men de flesta kör ner handtagen på stavarna mellan knäna och siktar på ögon som närmar sig bakifrån...

Enstaka skejtare, 590x kunde jag studera en längre tid. Avslutade varje uppförsbacke med ett skejtskär och sedan enstaka skejtskär då och då. Inte flera på raken men alldeles för medvetet för att vara annat än skejtskär. Vann knappast på detta så varför inte åka riktiga skidor i ett klassiskt lopp?

 

Jag orkade inte hålla mitt led men tyckte att jag ändå lyckades bra i dessa dåliga spår, gick inte ut i vänsterspåren förrän mot slutet eftersom de ska lämnas åt snabbare åkare... men när jag blev för trött fick jag också gå dit och vila, lite för sent bara.

 

Men det är väl bara att bita ihop och komma igen även nästa år, något ska man väl kunna putsa på för att platsa i den ökande konkurrensen. Spår hade hjälpt mig helt klart eftersom jag använder benen hellre än armarna som fick bekänna färg denna söndag. Fisarelis kanske kom på varför vi hade motvind? Men inte bryter man för att det är jobbigt :) Då ska man inte starta i Vasaloppet där det är motigt och folk står i vägen för mina personliga ambitioner (säkert jag också) och spåren håller dåligt varje år. Trots allt kommer jag tillbaka men knappast om man tar bort masstarten eller dessa underbara funktionärer som hjälper till överallt eller alla skidnördar man träffar. Jag skulle dock inte ha något emot att slippa arga medelmåttor som ropar ur spår när det är fritt bredvid och inga pallplatser som hindras...

 

Så vi ses väl nästa år?

Link to comment
Share on other sites

Hade SÄMST glid med Kuzmin U + några drag med stålborste. Förutom i högfart där spåren var blanka, där hade jag minst lika bra som alla omkring mig. Känns konstigt. 207 cm Fischer RCS classic plus, typ allroundskida gissar jag. Rill 1mm rak. Aldrig mer utan glidvalla i nysnö... eller är det kanske skidorna det är fel på.

 

Hade iaf en superbacke från led 4; ca 2000 i smågan, avancerade lite till Mångsbodarna för att sen tappa ca 1000 placeringar in till mål.

Link to comment
Share on other sites

Startade 5 rader från högra kanten i led 6. Såg alldeles i början att de som stod till vänster om mitten strömmade förbi medan vi stod helt stilla, detta efter ett par tre hundra meter. Sedan kunde vi börja köra och i backen såg jag både 7000 nummer och 5000 nummer, så om det gick snabbare eller långsammare till höger är svårt att säga. Min tid upp till Smågan var 4 minuter sämre jämfört med förra året, men känslan är att det var ett bättre flyt uppför backen i år. Man stod aldrig helt stilla utan det rörde på sig sakta framåt hela tiden.

 

Vad gäller spårkvaliteten finns ingen mer att tillägga till vad som redan sagts. För egen del hade jag en bättre känsla i kroppen jämfört med tidigare år. Jag kunde trycka på under andra halvan och hade en för mig relativt hög fart från Hökberg och in till mål. Tidigare år har jag varit helt slut där men kunde passera en hel del och till och med spurta genom moraparken upp mot mål.

 

Nöjd med min egen prestation men tar ett uppehåll nästa år - efter 10 raka lopp - och kommer kanske åter 2018. 

Link to comment
Share on other sites

Jag är ju bara en glad motionär som startade mitt första VL i led 7 och får lov att jämföra med öppet spår söndag föregående år.

 

Kom in tidigt i startfållan efter att ha åkt buss från Ok/q8 i Sälen och ställde mig långt fram till vänster i hopp om att just det valet skulle ge en snabb resa uppför backen...

Efter att ha åkt ca 1,5km så var jag inte längre en glad motionär, jag var en uppgiven motionär som tyckte att en halvtimme för att åka den sträckan är lite magstarkt. Ytterligare en halvtimme senare var backen (eller snarare kön) betvingad och jag lyckades åka skidor, dock med alla målsättningar kastade genom fönstret eftersom jag insåg att det inte var aktuellt att köra in den förlorade tiden utan vare sig fäste eller glid.

 

Gnetade glatt/tjurigt på, vid Oxberg och Hökberg var jag inte längre en glad utan en mycket arg och ledsen motionär, men med 28 resp 19 km kvar så kvittar sinnesstämningen, det är bara att mata vidare och låta bli att tappa allt för mycket.

 

Kom i mål på 8.36 drygt, 21 minuter snabbare än ÖSS förra året (i ungefär lika urusla väder- och spårförhållanden). Från Smågan till Hökberg körde jag ikapp drygt 2000 åkare, kändes mestadels som sådana som startat längre bak än led 7. Från Hökberg och in i mål var energin slut och jag tappade drygt 100 placeringar, totalt tog jag ca 1900 placeringar under resans sista 79 km, den biten är jag glad och nöjd med.

 

Har under dagen brottats med impulsen att köpa startplats i Birken för att få avsluta säsongen med lite finskidåkning, men väderprognosen ser inte tillräckligt lovande ut.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...