Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Topp 1000 VL17


MC Hammer

Recommended Posts

Här kan man posta träningsmål och andra delmål om man siktar på topp 1000 i VL 2017, och sedan följa upp dessa under året.

 

Jag har visserligen inte varit topp 2000 ens men är jag har gjort mina bästa resultat så har jag kommit igång med seriös träning alldeles för sent. Tror att om jag lyckas hålla kontinuitet, långsiktighet och motivation hela året så är topp 1000 realistiskt.

Link to comment
Share on other sites

Mina delmål inför sommarhalvåret:

 

Mara PB (dvs sub 3:23)

Vikt 84 kg (samma som när jag gjorde mina bästa mara- och LL-tider)

1h C2 rodd 16k+ senast halvårsskiftet

LL medalj

120+ mil rullskidor under sommarhalvåret

 

Att ta medaljen på LL är ett tufft mål och det måste man inte klara för att sedan fixa topp 1000. Men med ett PB på 2:22 så känns det irrelevant att sätta något annat mål.

 

Mängden rullskidor är inte så mycket men jag räknar med att köra en bra mix av rull, löp, rodd och skierg. Tycker inte att andelen rullskidor i den mixen behöver vara så väldigt hög.

Link to comment
Share on other sites

Sållar mig till skaran som ska göra ett försök på topp 1000, tycker inte jag borde vara helt chanslös. Körde förra året in på plats 1900 på Vasan, sprungit Lidingö på 2.21. Har sen dess införskaffat treor som jag körde hårt med förra året. Fick dock problem med en axel i Januari i år vilket gjorde att jag fick ställa in Vasan.

 

Egentligen tror jag kanske det är ett väl tufft mål men jag siktar mot stjärnorna så får vi se om jag hamnat bland trädtopparna.

 

Slänger in en fråga, har två rullskidor. 2:or samt 3:or, är det smart att köpa 4:or bakjul till 2:orna eller ska man skaffa snabbare hjul?

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...