Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Klistervallning


Volevodin

Recommended Posts

Har det hänt något med Swix klister de sista två åren, då jag tycker att deras klister numera är "bromsvallor" ? Eller gör jag fel och lägger för tjockt ??

I år har jag använt K21S, alltså universal med silver och tycker att den bromsar utan att bettet varit bättre än normalt. Jag har också en röd med silver och en lila utan silver, som är 3 år eller äldre, men de är inte lika bromsande.

 

I detta sammanhang måste jag berätta om en perfekt klistervallning i torsdags. Det hade kommit 15 cm nysnö, men spåren var uppkörda och det var 4-5 plusgrader (Gällivare) Jag lade först på burkvalla Skigo gul, men insåg att det inte skulle räcka. Då drog jag på två strängar på var sida om mittskåran med Start rött klister och värmde ut det med strykjärnet.

Kanon, bra fäste och ingen ifrysning, bara lite när jag måste stanna för vägövergång.

I måndags lade jag på Swix universal S utanpå och förstörde min perfekta vallning, dock varmare och ej nysnö.

 

Funderar på att "avveckla" Swix klister och gå över till andra märken som Start, Vauhti eller

Rex

 

Ps. Hade turen att komma över en gammal Rex Silver under min Lapplandsvistelse -enl mig den bästa silvervallan på marknaden, som tyvärr utgått ur Rex sortiment.

Link to comment
Share on other sites

Starts Universal Plus har blivit en av mina favorit klister speciellt på träning. Det är en färdig blanding av wide och rött med ett litet tillägg av tjära. Har varit bästa klister också vid några tävlingstest. Basklister och violett under så har du fäste som också håller.

 

Fungerar vid de flesta blötförena. När det går under nollan är wide blandat med violett alltid ett bra val.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...