Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Ifrånrullad på alliansloppet


a333

Recommended Posts

2015 blev jag ifrånrullad i varenda nerförsbacke i alliansloppet, fick slita som ett djur för att komma ikapp klungan efter backen. Körde på ett par swenor finstep med 2or. Har även ett par fibreglass(dock utan 2or på). Har nån koll på om jag får bättre rull om jag köper 2or till fibreglassen istället för finstep-skidorna?

Funderar även på om de rosa pu-2orna passar på fibreglass o om de rullar bättre än gummi2or för en som väger 72kg?

Tacksam för svar

Link to comment
Share on other sites

Finstep har bredare hjul än Fiberglas, så ja, dina Fiberglas med 2or kommer rulla betydligt snabbare än Finstep med 2or. Bredare hjul = mer friktion och motstånd mot asfalten.

På Elpex är det samma sak med Wasa vs. Team/Evo modellerna....

 

När det gäller rosa PU hjulen så vet jag inte om de passar på Fiberglas. Det kna säkert någon annan på forumet svara på :-) Jag kör själv rosa PU på mina Elpex Team 610. Jag väger 82kg men upplever inte att de går snabbare än gummi 2or. Men däremot är de betydligt mer riktningsstabila än gummihjul. För att få bättre fart med rosa PU tror jag man bör väga mer än mina 82kg.

Link to comment
Share on other sites

Rullade ifrån många på AL ifjol på mina rosa med keramiska lager. Men sen väger jag 95 kg och vågar staka på rejält innan utförslöporna på det loppet. Tack vare att dom rosa är så stabila utför. Finstep är inget du ska tävla på som du fick reda på här i kommentaren innan. Dom rosa passar enbart på Swenor carbonfibre. Vet att rullskidspecialisten säljer den kombinationen. Men vill minnas att jag har sett ett par rosa på en alutechstomme på Instagram...
Link to comment
Share on other sites

Med brickor som distansringar och axlarna från rullskidans originalhjul borde det passa.

Du får säkert ett bra svar snart av skåningen.

Gillar de rosa pu hjulen, även om de ej är ngn revolution. Jag väger 82 kg.

 

Kan annars starkt rek elpex evo, med rosa pu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...