Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Prisskillnad Sverige och Norge


joonaslamsa

Recommended Posts

Tänkte fråga om någon vet varför priserna på exempelvis xxl.no är avsevärt mycket billigare än xxl.se. Har exempelvis kollat på Alpinas CCL+ maraton pjäxor som på XXL i sverige kostar 2889kr på rea och i Norge kostar samma pjäxor 1549NOK utan att ens vara nedsatta i pris. 

Samma prisskillnad återfinns hos andra produkter också när man jämför.

 

Skulle vara tacksam om någon kunde förklara detta! 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag tror snarare det handlar om att Norge är en större marknad för längdprylar med tuffare konkurrens som följd. Möjligen spelar det också in att Norge ligger utanför EU och kanske har lägre tullavgifter på vissa importerade varor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mailade XXL:s svenska kundtjänst om detta. Fick till svar att produkterna var exakt likadana med samma artikelnummer, alltså var båda årsmodellen 16/17. Dock kunde han inte förklara prisskillnaderna helt utan trodde att prisskillnaden berodde på att Norges XXL hade ett större lager samt att de ville öka försäljningen av just den produkten. Han skrev även att inköpspriset i Sverige var högre än i Norge.

 

Känns ju värt att beställa från någon bekant som bor i Norge då man får två par därifrån för priset av ett par i Sverige.   

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...