Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Träning efter sjukdom


Manificat

Recommended Posts

Efter att ha sprungit Ultravasan 90km i augusti har jag haft förkylningar i tre omgångar och tränat två av de senaste åtta veckorna. Var absolut inte tränad för Ultran men genomförde det och antar att jag får lida lite för det nu. Nu är iaf den tredje förkylningen på väg bort och undrar lite hur nintycker jag borde lägga upp det.

 

Min tanke är iaf att börja med 20min löpning imorgon (55-75%), sedan vila en dag, 30min löpning (55-75%)fredag och vila en dag samt avsluta veckan med 20min skierg. Samt kolla vilopulsen varje morgon så den håller sig inom 5 slag från det normala.

 

Vill komma igång igen och få kontinuitet i träningen och jobba upp lite fysisk form igen innan skidträningen drar igång på snö.

 

Hur gör ni? Låter mitt upplägg vettigt?

Link to comment
Share on other sites

Nästan fem veckors uppehåll med ca tre förkylningar som kommer och går men jag startar nästan som innan, något kortare pass bara... men jag kör ju inte så hårt på mina pass, intervallerna blir progressiva så att man orkar teknik och kroppshållning plus att återhämtningen går snabbare. Men det är ju min medicin... träning är livet det
Link to comment
Share on other sites

Låter väl som ett vettigt upplägg. Träna ifatt igår inte, smyg igång träningen och känns det bra är det bara öka successivt tills du är tillbaks på vanlig nivå igen. Finns ingen vinst i att dra på för hårt eller försöka kompensera med hårdare pass. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...