Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Keramiska lager blöta/salta vägar


boffi

Recommended Posts

Jag köpte  keramiska lager med Rosa PU 2:or nu på sensommaren och jag funderar på om det är ok att åka nu med blöta och salta vägbanor med keramiska lager. Det är ju inget fett i lagren utan endast olja och då borde ju det ju tränga in salt mm ganska lätt. Hur gör ni andra? ska man byta till vanliga lager som man fettar in ordentligt?

Man vill ju inte förstöra lagren, dom var ju ganska dyra.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte  keramiska lager med Rosa PU 2:or nu på sensommaren och jag funderar på om det är ok att åka nu med blöta och salta vägbanor med keramiska lager. Det är ju inget fett i lagren utan endast olja och då borde ju det ju tränga in salt mm ganska lätt. Hur gör ni andra? ska man byta till vanliga lager som man fettar in ordentligt?

Man vill ju inte förstöra lagren, dom var ju ganska dyra.

Jag köra enbart med keramiska lager på tävling. Övrig tid byter jag till ställager. Tror precis som du att de keramiska inte mår bra av regn mm...
Link to comment
Share on other sites

Jag skulle helt klart spara på de lagren till viktigare tillfällen än träning så här års. Själv har jag på vissa rullskidor bytt till "rostfria" lager. Jag har berättat om detta i en annan tråd, men upprepar mig lite här. Helt syrafasta lager går tydligen inte att göra. Men nästan rostfria lager köper jag på Rotera i Täby (jag passerar ofta där…). Kostar 50kr st. De är förvisso kinesiska, men har fungerat bra hittills. Men om du fettar in vanliga lager ordentligt, så har jag alltid klarat salt mm på vintern ändå.

 

Jag har flera ggr även länkat till det jag skrev för många år sedan, om du vill ha tips på hur du byter ;)

http://semisekelbloggen.blogspot.se/2014/05/att-byta-eller-fetta-in-kullager-pa.html

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle helt klart spara på de lagren till viktigare tillfällen än träning så här års. Själv har jag på vissa rullskidor bytt till "rostfria" lager. Jag har berättat om detta i en annan tråd, men upprepar mig lite här. Helt syrafasta lager går tydligen inte att göra. Men nästan rostfria lager köper jag på Rotera i Täby (jag passerar ofta där…). Kostar 50kr st. De är förvisso kinesiska, men har fungerat bra hittills. Men om du fettar in vanliga lager ordentligt, så har jag alltid klarat salt mm på vintern ändå.

 

Jag har flera ggr även länkat till det jag skrev för många år sedan, om du vill ha tips på hur du byter ;)

http://semisekelbloggen.blogspot.se/2014/05/att-byta-eller-fetta-in-kullager-pa.html

 

OK. Då byter jag till standardlagren som följe med vid köpet tills det är torrt och varmt ute.

Har haft hjälp av din guide tidigare när jag har bytt lager. Men i år köpte jag Swnors verktyg för dyra pengar och dom fungerar faktiskt mycket bra. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...