Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Ta loss handtag på stavar


OL-Ankan

Recommended Posts

Jag kämpade halva gårdagskvällen med att ta loss handtagen på ett par nyinköpta stavar (Skigo), för att kapa dom lite. Har försökt den vanliga metoden med hett vatten som alltid fungerat förut. Nu fick jag ge upp då de inte gick att rubba. Är det någon som har något tips på hur jag ska gå tillväga?
Link to comment
Share on other sites

Jag brukar börja med att linda in korkhandtagen i gladpack (plastfolie), för att korken inte ska släppa, sedan ner med handtagen i en stor gryta som fått stå på spisen tills vattnet börjat sjuda, efter ett par minuter så brukar handtagen alltid släppa. Har aldrig misslyckats med detta sätt.

Link to comment
Share on other sites

Skigo är extra sega att få av. Värmepistol eller hårtork gör jobbet.

Jag har ofta tagit av handtag med värmepistol. Men man får vara försiktig då limningen i kolfibern kan förstöras över ett visst gradtal (150 kanske?). Så det blir ett jädrans vridande, även för att inte bränna korken. Men det gör ju mindre än att sabba staven.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

För att skaka liv i en gammal tråd. Jag tog tillfället i aktven VAB-dag att ta tag i handtagen på skigostavarna. Nu har jag fått loss dem gem att bokstavligen tälja av dem från stavrören. Även de stenhårda limresrerna skrapade jag av med kniv och slippapper. Definitivt inte smältlim på de stavarna. Jag slängde ner en limbit i kokande vatten, det hände ingenting.

 

Nåja. Nu sitter madshus handtag och rem på och stavarna har lättat 15-20 g styck. Dessutom är längden reglementsenlig.

 

Dags att återgå till sjuklingen..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...