Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Ulricehamnsloppet vs västgötaloppet


Guur

Recommended Posts

Jag ska åka mina första skidlopp i vinter :-D och stora målet är ösm men innan dess tänkte jag åka något seedningslopp, inte för att man behöver seeda sig för ösm... Men nu funderar jag lite på skillnaden mellan ulricehamnsloppet och Västgötaloppet - det verkar som de går på samma bana? Med bara en veckas mellanrum? Är det ena mer inriktat på elit eller är det bara två lopp som råkar gå på samma bana med så kort mellanrum??
Link to comment
Share on other sites

Ordinare sträcka på västgötaloppet har väl inte körts på 25 år? Båda brukar pga snöbrist bli på varvbana på elljusspåret. Räkna med samma bana för båda. Ingen skillnad på elitgubbar. Möjligen kanske större startfält på västgötaloppet pga hårdare marknadsföring. För dig dom motionär kan du kör vilket som. Lycka till och valla med fäste.
Link to comment
Share on other sites

Om du är en glad motionär så skulle jag nog rekommendera Västgötaloppet Motion. Motionsloppet går på lördag och tävlingsloppet på söndag, och båda är seedninngsgrundande till Vasaloppet. Här är inga elitåkare med och knappt några elitmotionärer så det är inte alls lika hetsigt som tävlingsloppet kan bli med 400 pers (?) på  varvbana med 2 spår.

 

Som andra alternativ rekommenderar jag Ulricehamnsloppet som också är något lugnare än Västgötaloppet tävling.

 

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...