Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Längd på skidor?


Mange86

Recommended Posts

Hallå.

 

Jag är lite nyfiken på ett par nya skidor som kanske är lite mer åt racing-hållet. Jag har någon av Atomic's billigaste skintec skidor just nu (väldigt nöjd med vallningsfritt, tittar på Madshus nanosonic intelligrip). Jag är 2m och väger ca 91kg. När jag fick hjälp att plocka ut mina skidor så kollades spannet och jag tycker de funkar rätt ok, speciellt för den summan jag gav. Visst tar det i ibland när man stakar uppe på tå, men personligen känns det sämre om fästet släpper om man diagonalar t.ex. Förutom den längsta / hårdaste skidan så har jag flyttat bak bindningen två steg.

 

Men om man skulle vilja investera lite mer i ett par skidor, hur viktigt är det med rätt längd? Läser mycket om 15-20cm längre än en själv och uppenbarligen finns det ju inte sånna skidor i standardsortimentet för mig. Dessutom läser man många som säger att de fått gå upp till väsentligt hårdare skidor när de haft vallningsfria, men det finns inte heller möjlighet att gå på någon hårdare skida med min nuvarande vikt.

 

Hur gör ni andra som är långa / tunga?

 

Link to comment
Share on other sites

Väger lite mer än dig, även om jag är en dec kortare. Jag har svårt att se att skidans längd skulle behöva ändras pga åkarens längd. Längden på fästzon resp glidzoner har väl något beroende till åkarens vikt, men varför till åkarens längd?

 

Se'n är det förstås nog svårare för en kort åkare att saxa resp skejta med väldigt långa skidor. Men om inte längre skidor per default ger bättre glid och/eller fäste borde väl en standardlängd per kroppsvikt fungera lika bra oavsett kroppslängd.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...