Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Grotfallsrundan 2017


Sso

Recommended Posts

Jag är anmäld. Frågan är väl hur mycket plusgraderna äter av snön. Har någon koll på hur mycket snö det finns i dagsläget? Men ja, det ser ju ut att vara blött fram till natten innan loppet, så fryser det på då kan det gå snabbt :)

Link to comment
Share on other sites

Jag vill åka och har skickat sms till arrangören och bett om snörapport samt om hur många platser det finns kvar.

Bor i Södertäljetrakten och kan tänka mig att samåka de 22 milen upp till Dalaland.

 

Återkommer med svar när jag fått det.

 

Senaste spårstatusen på skidspår.se var från den 16/1 och den lovade gott iaf.

 

Svaret jag fick var att snöläget och väderrapporten ser bra ut.

Link to comment
Share on other sites

Har ingen lust att kleta med klister, får aldrig till den vallningen.

Tittat på banprofilen och det ser ju tämligen lättåkt ut. Vad säger ni som vet?

Kan man staka sig runt?

 

Finns det någon som kan lämna spårrapport lördag kväll

Vore det ju mumma!

Link to comment
Share on other sites

Jag kommer att köra med fäste (siktar på att klara led 5). Ser ut att bli klister. För mig är stigningen på slutet av varvet för tuff för mig att staka. Dessutom tänker jag att om det blir någon/några grader varmare kommer det kanske att bli segt före. Då behövs benen ännu mer för mig.
Link to comment
Share on other sites

Om det blir som prognosen visar är det ju dröm-före att valla fäste i. Blir rullskid-fäste med lila klister (kanske blått om lite kallare, Start Universal Wide om lite varmare), och skillnaden i glid mot att köra ovallat är (i alla fall för mig) omärkbar. Dessutom är det ju kul att diagonala förbi alla väggade stakare sista milen ;) Är led 3-åkare.

Link to comment
Share on other sites

Ok nu har jag åkt Grotfallsrundan och spontant känns det

Som att det räcker.

Tråkig bana och tydligen hade arrangören fräst banan för att det

Inte skulle gå för fort. 7 km av varvet gick nu på en seg och sugande

Golfbana, där hade jag uppskattat "räls".

Link to comment
Share on other sites

Jaha, fräst alltså.. Det var förklaringen till att det var rent kallföre på större delen av banan. Jag fick en smärre chock när jag kom dit med mitt lila klister täckt med burk. Det gick inte "lent" kan jag informera om. Det hjälpte ju inte direkt till heller att det var typ 4 grader kallare än prognos.. Väntade på att tempen skulle gå upp under loppet, men så kul skulle vi inte ha det. Har nog aldrig vallat bort mig så hårt, så fick äta upp det där kaxiga inlägget där uppe om att diagonala om väggade stakare. Jag ber även om ursäkt om någon följde mitt valla-råd. Jag ska vara tyst i fortsättningen.

Link to comment
Share on other sites

Jättekul att få möjlighet att köra ett seedningslopp på breddgrader nåbara från mälardalen. Banan innehöll både kuperade och stakpartier - alldeles utmärkt. Fint att dom hade fräst upp så det blev lite utmaning att åka. Hade det varit rodelbana hade det bara handlat om att överleva nerförsbackarna.

 

Jag körde med rejält med klister och hade ordentligt med fäste och ingen infrysnig - det klassificerar jag som lyckat.

 

Hoppas man får möjligheten att göra om det här nästa år. Stort tack till arrangören!

Link to comment
Share on other sites

Ja alla tänker vi ju olika. Personligen hade jag föredragit snabbare spår så man hade kunnat seeda sig längre upp. Tror inte de som vinner dessa lopp gynnas av snabba spår, de håller ju så hög fart ändå och åker in på ungefär samma tider.

Men håller med om att de kuperade avsnitten var bra. Inser nog nu att jag glidvallade fel och inte skulle valt bort pulver...

Link to comment
Share on other sites

Alla har vi ju olika definitioner av en lyckad vallning. Jag hade grymt fäste och inte heller någon ifrysning i klistret, men definierar det ändå som en totalt misslyckad vallning pga att det sög så oerhört mycket glid. Sen är det inte ett särskilt märkligt (snarare vedertaget) resonemang att motionärer, relativt, tjänar mer på snabbt före än elit. Det har att göra med att eliten i isföre har mindre partier att utnyttja sitt höga syreupptag, p.g.a. att man har så lite energiförluster när friktionen är låg.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...