Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Komfortabel som Madshusrem - sitter kvar som Swix Pro-Fit?


Burras

Recommended Posts

Advise Plz!

 

Jag har problem med att många remmar inte sitter ordentligt runt handleden - vill krypa ner över handloven. SwixPro-fit remmar sitter kvar bra, men jag får rätt ont på utsida hand av dessa. De skönaste remmar jag egentligen testat är madshusremmar. Men även de vill krypa ner över handen vid hård stakning (har testat alla storlekar) Jag har genom åren testat flertal modeller (Fischer Quickfit, KV+ Elit, One way Rabbit, skigo Pro Gold + Standard, Excel Evolution Race), men det är egentligen de förstnämnda som öht har blivit kvar i stavarsenalen. Jag tänker att jag skulle vilja ha ett mellanting mellan Madshusremmen och Pro-Fit. Är det någon som kan uttala sig om hur Triac remmen är? (Har inte tillgång att testa denna). Eller finns det någon annan rem som är komfortabel som Madshus, men sitter åt som Pro-Fit?

 

Är mycket tacksam för alla tips, förslag och tankar i frågan

Link to comment
Share on other sites

Händer är olika, det är inte säkert att en lösning passar alla. För egen del vill jag ha liten storlek på remmen så att det går att dra åt ordentligt runt hanleden. Det lilla resårbandet som sitter i tumvecket på vissa remmar tar jag bort direkt. Jag vill ha handen längre in i remmen.

 

På Swix har jag stl M, men på Madshus är t o m minsta storleken (S) för stor för mig. Även om jag drar åt max sitter de för löst. Därför har jag sytt om mina Madshus så att de blivit mindre. Helt enkelt sprättat bort både stroppen med den ulliga kardborren och den med plastspännet, klippt av en bit av det kvarvarande materialet (ca 1,5 cm på varje sida) och sytt dit båda stropparna igen. Nu är det mina favoritremmar.

Link to comment
Share on other sites

Har också problem med detta och i mitt fall är det att handskarna vill glida av handen, så fungerar bättre utan. Men det blir kallt på vintern om man inte har lika rejäla smenävar som Särna-Hedlund. Får alltid problem efter några mil (beroende på temperatur) då händerna blir lite blöta. Har provat olika kombinationer. Bäst verkar Craft fungera men det är inte många gånger de håller innan spänsten/greppet runt fingrarna försvinner och de blir som vanliga Lillsport.

 

Fast det påverkar väl inte att remmen glider, utan att själva kardborren inte släpper. Sedan är nackdelen där att i varje fall jag gärna vill spänna lite extra vid första drickapausen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...