Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vasasvahns vitargolangning


Vässla

Recommended Posts

Har testat lite olika sportdrycker och kommit fram till att Vitargo funkar klart bäst för mig och funderar därför att köpa Mattias Swahns drickalagning. Har några frågor till er som testat tidigare år (har mailat utan att få svar från swahn):

 

Ingår bälte i priset eller bara flaskor och dryck?

Har man plats att dricka, ta upp/sätta tillbaks flaskan, i spåret utan att fälla 5 åkare med stavarna om man startar i led två och går i mål bland dom 700? Har bara åkt ett VL tidigare och då från led 4, då gav jag upp drickan från eget bälte tidigt eftersom man helt enkelt inte fick plats.

Man får ju ett salomonbälte med slang för samma pris, ca 800(!) spänn, därav min beslutsångest.

 

På öppet spår ifjol stod min chaufför mellan varje kontroll med dricka men jag räknar med att det inte funkar med all trafik på VL.

 

Övriga tips och trix för ett smidigt energiintag?

Link to comment
Share on other sites

Flaskor och dryck ingår. Bälte får man stå för själv

 

Har kört lagningen från led 4 jag tyckte att man hade gott om tid att dricka.. öva på ordentligt så du kan ta flaskan och dricka utan att vifta runt med stavarna för mycket.

Ställde samma fråga som du för ett par år sen och då var det fler från led1 och 2 som tyckte lagningen var kanon.

 

Hade jag valt idag så hade jag lagt pengarna på salomonbältet istället mest för att jag villa ha ett sånt:-)

Link to comment
Share on other sites

Jag har använt langningen 2-3 gånger och den funkar kanon MEN spårsituationen är avgörande. Ett år skidade så gott som alla i vänstra spåret (tror det snöade det året och bara ett spår var uppskidat). Det innebar att man fick ta sig ända ut till högra kanten vid langning och därmed förlorade rätt mycket tid och gruppen man åkte med. Om det körs i alla spår är tjänsten varmt att rekommendera.

Link to comment
Share on other sites

Lägg pengarna på ett bälte, Salomon eller liknande.

Kör själv med Camelbak Flashflo (ej ryggsäck).

Jag står och väljer mellan Salomons bälte med slang eller Vasasvahn.

Fördelen med lagningen är att jag får Vitargo hela vägen till mål. Kör jag bälte så måste jag även stoppa på stationerna om energin ska räcka. 

Link to comment
Share on other sites

lite ot kanske men var det någon som använde enervits langning på vasaloppet förra året? Är lite sugen på att testa den i år. 

Jag använde det på ÖS ifjol. Gillar inte enervits sportdryck men deras liquid och tabletten som ingår i deras lagning är kanon. Tyvärr får man ingen vätska på deras kontroller så man måste ändå bära med sig det och då försvinner själva vitsen med lagning för mig.

+ Liquid och tablett = bra skit

- Måste ändå bära med sig dryck

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...