Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Tips och trix till en chaufför


Glasspinne

Recommended Posts

Jag har fått den stora äran att ratta två vänner till och från VL på söndag och har några frågor kring logistiken.

 

Vi kommer bo strax söder om Lima, hur lång tid kan jag behöva räkna med i restid på morgonen? Det är i runda slängar 2-2,5 mil till starten. Vet att dom vill vara där tidigt för att få en plats långt fram i respektive startled så jag misstänker att vi behöver vara på plats vid 4:30-5 snåret.

 

När starten gått kommer jag att börja styra kosan mot Mora och är medveten om att det kommer vara fullt på vägen dit, men om jag ska göra ett stopp på vägen vid någon av kontrollerna för att kunna bistå med lite langning och gott humör vilken är lämpligast att stanna på?

 

Övriga tips och trix mottages gärna!  :)

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle föreslå Läde(dock ingen officiell kontroll men ett bra ställe att langa dricka ),typ mittemellan Hökberg o Eldris ca 14 km från målet,bifogar en Eniro karta ,så Du ser på ett ungefär vart jag menar ,när Du kommer från Sälen hållet på Vasaloppsvägen,sväng höger vägen innan Lädeån,se karta,åk över järnvägen,(ca100 meter från Vasalposvägen)och direkt efter det till höger går det ner en "väg"till en uppplogad "skogsparkering",inte så många platser men med lite flyt så,då är du alldeles bredvid spåret,en lagom backe finns tillgänglig ett par hundra meter "uppströms" om man vill langa dricka ,ett bra ställe om man hittar p-plats ,om inte så har Du 1minuts körväg tillbaka till Vasaloppsvägen annars längst ner i backen efter Hökberg ,där brukar man kunna ställa sig efter Vasaloppsvägen en bit efter backen ,nära till spåret.....redigerar..kartan kom inte med..men gå in på Eniro o sök på Läde Mora så ser du vart jag menar

post-10834-0-22846200-1488308226_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Ju senare du åker från startfältet. Ju längre tid tar det att komma därifrån.

Tror att Pappa åkte därifrån ca 07:40 år 2015. Det tog ca 1h att komma ut från parkeringen berättade han efteråt. Det finns bara 1 väg ut. Beror visserligen var du blir tilldelad parkering. Men lämna startfältet senast 7 för att slippa köa ut.

 

Det finns en hel del anvisade parkeringsplatser utmed vägen. Uppmärkta med bokstäver. Det är inte långt typ 100m till spåret från dessa.

Link to comment
Share on other sites

Jag åkte från starten 07.40 förra året, stannade till vid Risberg och oxberg utan några som helst problem. Flöt på bra och väldigt lite bilar. Han se täten vid båda kontrollerna. Jag servade en åkare som åkte på 5.40. 

Link to comment
Share on other sites

Verkar vara väldigt olika upplevelser. 

 

Svärfar skjutsade mig i fjol och var kvar för att få se starten "live". Sedan var det kört att ta sig ut från parkeringen. Han hade som plan att se mig i spåret på två platser (evertsberg och hökberg) men han hann aldrig se mig och kom till Mora efter mig. Han missade till och med min målgång pga alla köer. 

 

Så nu kan jag skryta med att jag är snabbare på skidor från sälen till Mora än vad svärfar är med bil!

Link to comment
Share on other sites

Nu kan jag lämna en rapport på hur det gick på vägarna i söndags.

 

Jag valde att stanna vid starten fram till 8.20 ungefär och behövde bara köa 5 min för att komma ut på vägen,

allt flöt på bra ut från starten. Blixtlåsmetoden funkade utmärkt.

Stannade i Mångsbodarna och fick med ganska liten marginal se täten blåsa förbi.

Efter att mina kamrater passerat där så åkte jag till Oxberg och resan dit gick helt ok, givetvis köer på vissa bitar men ändå ok.

Sista biten till Mora gick som en dans, ont om parkeringar men fick en ok plats vid vattnet.

På morgonen var det kö de sista 2km innan starten men det rullade på bra men blev förvånad över att det var så många på plats redan kl 05.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...