Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Drammen - Stina Nilssons regelbrott


Finn

Recommended Posts

Hur är det möjligt att Stina Nilsson bara blev varnad för solklart regelbrott i Drammen? Stakningen i den stakningsfria zonen avgjorde inte tävlingen men det kan inte vara ett argument för att bara ge en varning. Har man regler så skall de följas är det sedan salva på läpparna eller stakning i stakningsfri zon.

 

I andra sporter har man klara regler som följs och då vet idrottaren vad man får göra och vad som är förbjudet. Om FIS skulle vara mer konsekvent i sina egna regeltolkningar så skulle åkarna  följa reglerna bättre och vi skulle ha färre kollisioner i  sprint mindre skate i klassiskt osv. 

Link to comment
Share on other sites

De framkom ju klart och tydligt att FIS tolkade reglerna lite lättare denna gången då de är första gången de använder stakfria zoner på världscupen samt att beslutet att pröva de togs närmare starten än det var tänkt.
Link to comment
Share on other sites

Hun hadde gult kort fra før, hun staket både i semifinalen og finalen og i tillegg gjorde hun et par retningsendrende skøytetak til tross for at det var satt spor i svingen. Hadde hun vært norsk ville Rikard Grip sprengt et blodkar.

 

Både Emil Jönsson og Finn Hågen Krogh ble disket pga gult kort nr 2, så man kan si Stina slapp ekstremt lett unna, spesielt med tanke på at sprintcupen fremdeles står på spill. Men hun har hatt mye uflyt, på tide med litt flyt.

Link to comment
Share on other sites

Stina skulle blivit diskat, gula kort är löjligt. Oavsett vem som bryter reglerna är det tråkigt att det ska bli en bedömningssport. Skateskär, DISKAD. Stakning på stakfri zon, DISKAD. Ända rätta!

 

By the way, Johaug skulle ha blivit diskat i tour de ski för några år sedan när hon tog skateskär i starten på en klassisk sprint. Då hade man inte ens gula kort.

Link to comment
Share on other sites

Tänkte aldrig på att hon stakade i teknikzonen, kanske berodde på att det naturliga var att staka. Det såg ju betydligt konstigare ut när de gick över i diagonal än om de fått fortsätta staka. Tänkte på det framför allt när herrarna körde. Måste vara grymt frustrerande att vara tvingad att övergå i diagonal när det går så fort som det gjorde för dom. 

Bort med teknikzoner, väljer dom att lägga för lätta banor så får dom finna sig i att åtminstone herrarna stakar, det ser bara löjligt ut annars.

 

MEN så länge dom envisas med att ha den konstiga regeln så ska det ju givetvis vara lika för alla.

Link to comment
Share on other sites

Drammen och Slottssprinten har varit mina favoritlopp just på grund av att vissa har gått med fäste och vissa utan. Sjukt roligt när stakarna har kunnat svept förbi utför och sen se om de håller hela vägen. Är dessutom ganska få som har valt att staka. Tror att Brandsdal vann ett år med att köra blankt i kvart och semi men sen fäste i final. Taktiska spel som gjorde det extra intressant att kolla på. Nu väljer man alltså att förstöra detta med en fånig regel. Det är väl inte i det här loppet man ska införa något sånt här? Det är väl för fan om alla stakar, om det verkligen är uppenbart att det lönar sig, det är väl då, man kan diskutera åtgärder.

Link to comment
Share on other sites

En varning är väl ändå det enda rätta, dels var regeln ny för dagen och för damernas del så finns inte så mycket tid att tjäna med att staka ett par meter längre inför en stigning. Sen vet jag inte om jag missade det men från studion hördes inget grymtande, "hmm jag skulle gärna vilja höra om juryn har några synpunkter på det där". Inte att vänta heller iofs, men som alla sett så har det och kommer fortsatt att dömas olika från fall till fall. Om det sen beror på åkares nationalitet eller graden av överträdelse kommer det i vilket fall råda delade meningar om.
Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Ej att förglömma Daniel R och Petter N samma brott bara en straffad:(gissa vem?)

http://www.langd.se/northug-aakte-fel-men-slipper-straff-medan-svensk-fick-sju-minuters-tillagg-upprorda-kanslor-fraan-flera-haall-.5004794.html

 

Synd att inte alla döms lika, oavsett nationalitet, klart att Stina skulle ha blivit straffad.

 

Et godt eksempel. Johaug i TdS -16 er også et godt eksempel. Det viser at juryen er forsiktige i dømmingen hvis det kan avgjøre en turnering. I TdS gjorde Dyrhaug akkurat det samme som Johaug, brede støttende skjær under staking. Johaug fikk ingenting, Dyrhaug ble plassert sist.

 

Staking dreper ikke klassisk, Vasaloppet er høyere elsket enn noen gang selv om de 200 første staker hele veien. Men dårlig dømming, det er døden for klassisk. Neste trinn i dødskrampen er at noen utøvere eller lag avstår fra klassiske løp i protest.

 

edit: Men det er verdt å si: Det skjer verre ting i fotball hver helg.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...