Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Handskar, race-variant eller inte (Skigo)


DA

Recommended Posts

Jag behöver investera i nya handskar. Tänkte mig ett par tunnare och ett par lite varmare. Funderar främst på Skigo, X-skin eller Trainer. Är en vanlig vasaloppsmotionär som i första hand tränar. 

 

Vad är för- respektive nackdelen med respektive handske? 

Link to comment
Share on other sites

Nån som provat Lillsports handske med renskinn i innerhanden eller motsvarande Dählihandske ? Sista två vintrarna har jag kört med Tegera skinnhandske med kardborre och de har fungerat bra ner till -5 grader.

Menar du lillsport legend gold?

Link to comment
Share on other sites

Har haft ett par skigo x-skin, skön handske men tyckte att den tappade formen och blev lite slapprig efter en säsong. Har nu dählies race handske, skön passform men har bara haft den en en vinter så om den håller i längden återstår att se. Lillsport legend har jag också men thermo varianten, den är outslitlig. Men blir Snabbt skitig när den har vit läder på handflatan.

Alla är bra men lillsport legend tror jag håller längst.

Link to comment
Share on other sites

Jag kör med Lillsport legend slim tycker den är riktigt bra. Den funkar ner till typ 15 minus. Har tidigare haft legend slim gold (med skin i handen), tycker inte den är lika bra skinnet går lätt sönder och jag tycker inte det är bekvämt när det blir blött. 

Link to comment
Share on other sites

Du kan köra med tunn racehandske vid alla temperaturer om du kompletterar med en innerhandske när det är rejält kallt. Ser ut som vanligt underställsmaterial. Jag har Crafts variant. Fördel med denna är att du kan använda innerhandsken under alla typer av handskar för alla vinteraktiviteter, och för löpning höst/vår kan det vara lagom att ha enbart innerhandsken.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...