Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Tibialis posterior


Pikebuster

Recommended Posts

Efter en massa googlingar har jag hittat nått som heter Tibialis posterior, tror att det är den som bråkar. Antagligen är det något fel med skejttekniken som gör att senan blivit överbelastat. Går hur bra som helst att springa och dubbelstaka. 

 

Vad göra? Ganska irriterande att inte kunna skejta, kan man tejpa foten på nå sätt eller?

 

"Tog å sålde Salomonskorna, köpte ett par Madshus. De nya kändes bra, men efter ca 30 km åkning börja de kännas i insidan av höger fotknöl igen. 
Hade ett uppehåll på ca 3 veckor från skating, börjar bli desperat nu. Vad tusan finns runt fotknölen som göra så ont? En stark intensiv smärta, nästan som en kniv som vrids runt. " Kopierad från en annan tråd.

Link to comment
Share on other sites

Jag åkte på något liknande i december. Blev något veck på pjäxa som tryck på yttre fotknöl en under ca 1h. Kändes inte så farligt men slutade med att jag inte kunde ha några skor som gick över fotknölen på 4 veckor.

Jag tror du måste vila tills det akuta verkligen har släppt. Kolla sedan med en sjukgymnast om det finns något i träningsväg du kan göra. Annars kan du besöka en alpin bootfitter. De som är riktigt bra kan bygga om även mjuka inneskor så de borde kunna hjälpa dig även med skate pjäxorna.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...