Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

REISTADLØPET


SlaB

Recommended Posts

Jag imponeras inte av att Brita körde på blanka skidor, då det inte var det snabbaste sättet att ta sig igenom loppet. Anledningen till att man kör på blanka skidor i mindre kuperade lopp är att det är det snabbaste och minst kraftkrävande sättet för just det loppet. Då tycker jag det är självklart att välja fästvalla i det här loppet med hänsyn till kupering och dagens före.

Onekligen ett lopp som kräver sin man/kvinna, som är en utmaning att genomföra.

Link to comment
Share on other sites

Nu hade hon blivit som bäst fyra med fäste, förmodligen sexa, spelar kanske mindre roll, men ja, nu blev det ju bara pinsamt. Denna gång kan hon iaf inte hävda att hon tjänade tidsmässigt på att staka.

Då var det väl pinsamt för alla herrar som stakade också???

För mig inget pinsamt alls. HÄFTIGT tycker jag. OCH RESPEKT!!!!

 

Den herre här på forumet som slog Britta tidsmässigt - upp till bevis!!!

 

Och totalseger i långloppskuppen. Vad ger det om inte RESPEKT!

 

Sedan var det kul att se Eliassen diagonala!

 

Klart vackraste loppet i år. Satt mer klistrad framför TV-n än vanligt. Till hemmachefens fasa. (Som dock senare fick en magnolia och ett blåregn för 2800kr som plåster på en TV-förmiddag…)

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det blev en parodi på skidåkning av Britta idag. Men som sagt, man är fri att tycka vad man vill och jag är säker väääääldigt många inte håller med mig. Men för mig imponerar det mer att orka åka riktig klassiskt skidåkning fort än att machostaka envist och vara många herrans minuter efter
Link to comment
Share on other sites

Jo, lite pinsamt för herrarna tycker jag, då det blev så uppenbart att det var fel beslut. Åkare som Gjerdalen och Chernousov, som till och med är traditionella åkare sedan bara 1-2 år tillbaka, var verkligen ute och cyklade. Lite hybris det här med stakningen. Blir intressant att se i kommande upplagor om eliten tänker annorlunda ifall vallningen blir svårare. I burkföre kommer nog ingen staka igen.

Link to comment
Share on other sites

Tycker Eliasson bryter ny mark för långloppsåkarna och visar att det går att både vara en sjukt stark stakåkare OCH grym på att gå med fäste. Sedan är jag ändå imponerad av Britta och Gjerdalen som staksaxar denna brutala bana. Rimligen åker båda med fäste nästa år om de aspirerar på att vinna det här loppet.
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Jag ska åka Reistadlöpet! Någon som har gjort det och kan bistå med lite gott att veta grejer?

Man lär ju smöre på skidorna med lite fäste (läs mycket) och nöta diagonal om man inte vill dö på cupen..

För vad jag såg på tv så var det en rad saxbackar och tittar du på banprofilen så är det bergsbestigning. Det blir en kul utmaning!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...