Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

supertunna vindtäta jackor


xcrikard

Recommended Posts

Hej, skulle behöva lite förslag på tunna och hyfsat vindtäta jackor för skidåkning. På träning och kortare lopp kör jag normalt utan jacka (kör i tröja och ev vindväst etc), men för "de nio milen" vill jag helst köra i jacka med fickor. De flesta jag kikat på är dock lite för tjocka (har mesh etc på insidan), söker alltså nåt som är helt ofodrat.

 

På Vasaloppsmässan i Sälen i år så klämde jag lite på Odlo's Zeroweight Logic-jacka och den kändes hyfsad men hade önskat en framficka till (den hade endast en vad jag kan minnas). Kunde inte heller finna nån dragsko för midjan, men det kanske fanns fast jag inte kunde finna den.

 

Rikard

Link to comment
Share on other sites

När du skriver "supertunna jackor" går ju tankarna till jackor som Salomon Fast Wing eller New Line Windpack. De är verkligen supertunna. Blir små som kanelbullar när man packar ihop dem, men är väl kanske inte tänkta som slitstarka jackor för varje träningspass. De har inte heller så gott om fickor.

 

Windpack har jag använt som extraplagg att ta på under långpass, både på asfalt och snö, när vädret är osäkert. Fungerar bra att åka i, och går lätt ner i midjeväskan eller facket på flaskbältet.

 

Fast Wing har jag bara provat i affären, men den är för trång över axlarna på mig.

Link to comment
Share on other sites

Tack, alla förslagen känns som tänkbara kandidater för det jag söker! Crafts Podium-jacka stimulerar ju dreggelnerven lite extra, men den var ju en gnutta dyr iofs :rolleyes:  Å andra sidan skattade jag värdet på innehållet i burkvallaväskan i vintras, gick inte heller av för hackor  :lol: Tack för förslagen magnus68, MikaelBerglund och Pask!

 

Rikard

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...