Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

bindning


brynäs15

Recommended Posts

Vart köpte du dom? Tycker det borde ingå montering.

Det är inte svårt. Tänk på att vara noggrann att få bindningen rakt. Rullskidor som går snett är ett gissel. Och borra inte för stora hål ;) finns väl även nån mall man kan använda. Jag har dock minterat på frihand. Men som sagt, viktigt få det rakt

Link to comment
Share on other sites

Det klart det borde ingått montering om du köpte både bindning och rullskida från samma ställe. Jag skulle hört av mig till säljaren. Köpt via nätet???

 

Men som skrivits ovan så är det inte så svårt. Men jätteviktigt att hålen borras helt rätt, så bindningen blir rak. Själv har jag en gigg, men den passar inte till rullskidor. (Fästet hamnar utanför stommen.) Så på ett par av mina klassiska (av ca 6) gled borren lite snett när jag borrade med giggen. Det blev väl bara 1 mm snett på de bakre hålen på ena bindningen. Men det räcker för att den stommen är hopplös att åka med. Själv brukar jag efter detta bara markera med giggen, sedan borrar jag på "fri hand". 

 

Själv använder jag 4 mm´s borr till al-stomme. Till skidor använder jag "gigg-borren" som jag tror är 3,2 eller kanske 3,5. Men dels vill jag inte sabotera den borren, och sedan blir det svårt att skruva med så små hål i aluminiumet. 

 

(Jag vet inte vilken bindning du har. Men på vissa bindningar (t.ex. pilot) så skjuter du ihop bindningen innan man kan montera sista skruven. Om det är så, tänk på hur du borrar sista skruvhålet.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...