Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Tävlingsrullskidor skate


Volevodin

Recommended Posts

XXL har kommit med en specialmodell av Swenor, 58 cm axel-axel och med 80 mm gummihjul, samma som juniormodellen, dock 5 cm för långa för att göra om till tävlingsskidor.

Här är en idé, som jag har haft ganska länge;

A E Produkter har en skateskida med 4 inlineshjul 80 mm x 78A i hårdhet. Tyvärr är de lite för långa 72 cm

för att fungera som tävlingsskidor. Då de även säljer hjulen löst till skidorna hade jag en idé att montera dem på ett par 53 cm skidor och göra dem till tävlingsskidor med två hjul på varje skida. Jag föreställer mig att  80 mm hjul inte är lika vingliga som 100 mm hjul. Frågan är bara vilken stomme som skulle vara lämplig ?

Link to comment
Share on other sites

Fast till syvene och sist handlar det om jag vågar åka på tävlingshjul, om hastigheten blir så hög att man blir rädd och förlorar kontrollen samt att hjulen inte greppar på blöt asfalt med en hårdhet på 85A. :unsure:.

Ytterligare en orsak är att hälen är lös, fast det kanske man kunde lösa genom att fixera pjäxan med en rem, som jag gjorde på långfärdsskridskorna.

Detta är anledningen till att jag tvekar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Någon som testat att byta till 2:or på tävlingsrullskidor och därmed kunna åka på samma längd med träningshjul ?

 

Jag börjar alltid rullsäsongen med att köra med riktigt tröga träningshjul på mina powerslide för att få in en skön känsla (eller kanske mest av tradition nu mera) sen går jag över till Elpex F1.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...