Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Ungdomstävlingar i Finland


matt

Recommended Posts

http://hiihtokalenteri.fifinns alla tävlingar i Finland, tyvärr bara på finska.

 

Norra Österbottens distrikt: http://hiihtokalenteri.fi/piirikalenteri/kilmoevents.php?view=search&organisation_id=13&keywords_calendar=&smtCalendarSearch=

 

Lapplands distrikt: http://hiihtokalenteri.fi/piirikalenteri/kilmoevents.php?view=search&organisation_id=10&keywords_calendar=&smtCalendarSearch=

 

De som finns under länkarna är distriktstävlingar i norra Finland , väljer du maastohiihto-kansallinen högst upp på sidan hittar du nationella tävlingar.

I rutan "piiri" väljer du distrikt, lapin hiihto, kainuun hiihto eller pohjois pohjanmaan hiihto.

 

Hoppas du hittar vad du söker, fråga annars!

Link to comment
Share on other sites

Vad betyder V resp P efter sträckorna ?

V=fristil. P=klassik

 

N08 betyder damer under 8 år M för herrar.

Vid 18 år svänger åldersklassen, tex 36 åring herre tävlar i M35

 

I mitt tycke en fantastisk kalender, små distriktstävlingar till nationella tävlingar i samma kalender. Bara att välja och vraka!

 

Finns nån motsvarande kalender i Sverige?

Link to comment
Share on other sites

Bra länk och stort tack.

Det gäller Lapplands distrikt och de tävlingar som finns i din länk.

Är de alla öppna för oss från Sverige att delta i?

Bra fråga. för att delta i distriktstävlingar måste man oftast ha licens, ung som gammal. Idag sker också anmälningen oftast via kalendern. den egna föreningen anmäler, man kan alltså inte anmäla själv. Men du kan ta kontakt med föreningen som ordnar tävligen, de brukar nog ta emot anmälningar via e-post också och ang. licens så beror de på hur petnoga de är. Men tycker att en svensk tävlingslicens borde duga också, vi lyder ju båda under samma organisation FIS.

Link to comment
Share on other sites

Skidåkningen har löst det smidigt med att inte ha en licens. I cykel köps den separat och kostar 700kr per år. Vilket naturligtvis är ett ockerpris.

Juniorer som tävlar på distriktsnivå behöver en licens som kostar 20€, i den ingår försäkring som täcker skador under tävling. Startavgifter brukar ligga på 8-12 € och betalas i regel av egen förening. Så speciellt dyrt blir det inte...

Vad kostar det att delta i tävlingar i Sverige, ja tänker om försäkring ingår i startavgiften bör ju den vara lite högre?

Link to comment
Share on other sites

Jag vill minnas att när licensen togs bort l lade man på 20 och kostade då 120 kr för juniorer och seniorer på traditionella tävlingar, sen har den höjts lite till och ligger väl nu på 150 kr. Långlopp har miniavgiften 250 kr och uppåt med en hundring extra i efteranmälningsavgift.

För personer med normal inkomster är det i linje med inkomstökningen, men för en fattig pensionär är 3-400 kr i startavgift en stor summa, lägg därtill resekostnader på några hundralappar, så är man uppe i  över 500 kr för ett långlopp

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...