Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Grövelsjön


henwale9

Recommended Posts

Jag har besökt grövel måååååånga gånger

 

+ fin natur , riktiga fjäll, snösäkert , många mil spår

- fokus ligger på turåkare, huvuddelen är spårat för klassiskt bara. Skate finns bara i lövåsen och transportsträckan lövås-STF

Bara 3-4 km elljusspår. Inte så mkt att göra förutom vistas i naturen. Begränsat utbud av mattaffärer, restauranger o likn. Det pistas inte dagligen och inte lika bra som tex Grönklittt, Långberget osv. Ingen riktigt bra skiduthyrning för längd. Mest tur.

 

Men med detta sagt så vill jag ändå rek. grövel starkt. Men främst ser jag Grövel som en vårdestination när man utan frysa ihjäl kan skejta o gå på tur i solen på kalfjället

Jag har inte besökt stället på 2 år så kan hända nåt har ändrats

Fråga gärna mer

Link to comment
Share on other sites

Som Skogsvakt skriver verkar fokus ligga på turåkare, vilket kan vara gott nog. När vi var där spårades det OK, men inte mer än så. Skejt prioriteras inte och där man hade gjort någon form av försök att få till en bädd var den för smal, vilket gjorde att vi bidrog till att försämra de klassiska spåren.

Link to comment
Share on other sites

Var där förra vintern. Trevlig natur med nära upp på fjället. Längdspåren ok men med tanke på spåravgift var spårkvalitén en besvikelse. Turskidåkningen var dock riktigt fin, och när spåren var bra preparerade var de också fina.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...