Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Skare på golfbanan


kebabsvarvare

Recommended Posts

God Jul på er alla!

Under tiden som jag väntar på att det är dags för julmaten, planerar jag morgondagens träning, så att jag får plats med lite mer julmat!

Vår lokala golfbana har preparerade skidspår men jag är rädd att mildvädret förvandlat dessa till isgatan, då till min fundering! Så länge man håller sig på fairway/ruffen och inte åker på de avstängda delarna på banan borde det väl vara tillåtet att glida runt obehindrat på skaren? 

 

Link to comment
Share on other sites

Spåravgifter är ett intressant ämne och dilemma. Vart går gränsen mellan en anläggning och mark där allemansrätten gäller.

Solklar anläggning är tex Borås skidstadion eller Tranemo hagatorpet. Renodlade konstsnöbanor. Men vad gäller egentligen ett ställe som Långberget, Grönklitt, Grövelsjön eller vasaspåret. Spår som går på natursnö i orörd vildmark. Är det ok att en privat aktör profiterar på dem? Visst, nån spårar och kanske tom kör pistmaskin. Men ingen tvingar dom till det. Å andra sidan, vill vi ha fina spår kan vi nog inte förlita oss på att kommunen ska spåra. Men i min hemkommun spåras det på elljusspår vid natursnö, utan avgift.det är en vän till mig som spårar på kommunens uppdrag. Sen är det väl alltid fritt fram att betala frivillig spårsponsring, frågan är dock när var och hur det kan vara juridiskt tvingande.

 

Ponera att du är heltidsboende i Tex Grövelsjön. Kan du då bli påtvingad en avgift för att vistas i naturen ? Känns lite fel.

 

vem äger rätten att ta betalt? Om vi säger att jag äger en bit mark. Kan jag då dra upp ett eget betalspår uti i skogen med min skoter?

Link to comment
Share on other sites

Det finns gränsdragningsproblem tex om det finns både ett konstsnöspår och ett fritt spår och spåren börjar på konstsnöspåret.

Så är fallet i Nässjö, men där kan man köra förbi stora parkeringen upp till en liten parkering vid det "fria" spåret(4 km) och sen aldrig köra ner på konstsnöspåret. Det är dock bara en liten parkering för kanske max 10 bilar ev kan man parkera på stora parkeringen och promenera upp till spåret.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...