Hoppa till innehåll

Senaste nyheterna inom skidvärlden - i samarbete med längd.se

Fantasy World Cup Antholz-Anterselva 2018: Minst 150 euro i priser!

Haag, Burman och Svensson OS-klara

Fina frutsttningar fr skidpropaganda vid Sundsvall Skiweekend

Tby Konstsnspr kar skidintresset i Stockholm

längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart
Atomic längdskidor
Rossignol längdskidor
Foto

Madshus Redline IGS


  • Vänligen logga in för att kunna svara
1 svar till detta ämne

#1
boffi

boffi

    Medlem

  • Members
  • Pip
  • 51 inlägg
Är det någon som fått sina "Madshus Redline IGS Inkl Rottefella MOVE" Man kan flytta bindningen under färd. Är nyfiken på hur dom fungerar.

Har beställt men har ej fått dom ännu.

 

Det jag funderar på är glidet då jag mest stakar. 

Är glidet OK för Vasaloppet led 4?

 

Verkar vara en bra lösninglösning att man kan flytta bindningen under färd om det fungerar. Kan vara bra att ha fäste ibland även om man mest stakar.

 #2
PeterB

PeterB

    Ny medlem

  • Members
  • 2 inlägg
Jag har kört ca 15 mil med mina Redline IGS och move bindningen. Skidorna ger bra fäste men sämre glid i ”Swix blå” temperaturer. Har kört i -5 som varmast. Testade glid inför Axa skimaraton i Orsa (7/1) med mina vanliga Redline och Redline IGS. Glidtestet gjordes med movebindningen längst bak och mot mina vanliga Redline med 2 lager basewax och 4 lager VR40 som fäste. I utförs backen som jag testade gled mina IGS skidor ca 3-4m kortare. Temperaturen var -8 grader och hårda spår dvs inget vallaföre så där går nog alltid vanliga skidor lättare.
Då jag haft minusgrader sedan början av december och min avsikt med IGS är att använda dom i svårare vallafören så har jag inte fått möjligheten att testa skidan där (i och för sig bra med minusgrader :-) )
Med lite övning så går det att flytta bindningen under färd men helst skulle man ha skidskyttestavar som man enkelt kan få bort handen från staven. Med vanliga stavremmar blir det lätt att staven korsar grannens spår vid flytt av bindningen. Man flyttar inte bindningen speciellt ofta. Lite svårt att se i vilket läge bindningen är i då det kommer upp snö som gömmer dom små svarta symbolerna. Jag har tagit en tuschpenna och dragit större sträck så jag ser om bindningen är i läge 1,2,3 eller 4. Det har fungerat bra att flytta bindningen i -20 grader, inga problem.
0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar