Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Hur mycket tappar jag i klassiskt av att träna skejt?


Antewest

Recommended Posts

Sedan ett drygt år tillbaka har jag en hälskada som gör att det gör väldigt ont att diagonalåka. Springa är inte att tänka på, men att köra skejt på skidor och rullskidor går hur bra som helst. Jag har kört ca 10 pass klassiskt i vinter med tejpad fot och det har gått hyfsat under passen, men efteråt har jag haft väldigt ont. Därför har jag kört skejt i kuperad terräng och ren stakning på resterande 60-70 snöpass. Har alltid varit en stark benåkare med god teknik. Vill gärna åka Vasan (rejält tejpad), och kan ta att det blir svårt att gå dagarna efter... Formen och flåset är ganska bra nu, men hur mycket konsekvens tror ni det blir att ha tränat så lite diagonalåkning? Jag är ju inte en särskilt stark stakåkare och behöver benen för att åka under 6 timmar i normalföre.....

Någon som har erfarenhet?

Link to comment
Share on other sites

Ytterst lite påverkan säger jag. Jag tränar nästan bara skate. Men de gånger jag kör klassiskt kör jag i kuperade elljusspår med mkt diagonal. Är jag i god skateform är jag i god klassiskform. Rörelsen i en dubbelstakning är väldigt lik den du gör i 3ans skate växel. Och benen tränas väldigt bra i skate. Vilket du har fördel av diagonalen.

 

Dock skulle jag själv aldrig riskerat hälsan för ett vasalopp. Jag säger inte att det gäller dig, men jag tror många skulle må bra av att chilla ner lite i sin vasaloppshets.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...