Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Fått en gubbskada i foten Alpina Ecl ---->Salomon S/race klassiska


FredrikE

Recommended Posts

Hej! Har ont i framfoten, lite diffust, sen jag börjat åka gammeldags(slutat att bara staka). xcelerator sulan böjs tråkigt nog mer mot hålfoten till och i vanliga skor har jag inte speciellt ont, men i diagonalen och när jag går i Alpina pjäxan börjar det molvärka.

Salomonskon böjs iaf på rätt ställe och är styvare. Jag ska testa S/race nu och hoppas på bättring.

 

Nån annan med problem i framfoten och eventuella fix?

Jag ger mig akupunktur och stretchar men det har inte hjälpt.

 

Jag vill inte bara staka igen för det är tråkigare...

Link to comment
Share on other sites

Har du låga fotvalv kan det bero på att iläggssulan inte passar din fot, det blir en brytning i foten. Det skall vara lagom stöd i hålfoten, inte så höga att foten känns konstig. Det kan också bero på lästens utformning på pjäxorna, som inte stämmer överens med din fot, det är ju stora krafter som förs ner i pjäxorna, så om inte pjäxorna stämmer överens med din fot kan det bli problem.

Vad göra ? Du kan testa med en annan iläggssula för att se om det blir bättre. En tänkbar förklaring kan vara att det är ett tillverkningsfel på pjäxan och i så fall kan du gå in i en skidaffär och testa om pjäxan där känns likadan.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Vilken skillnad alltså! Nu börjar det bli bättre i foten, blir inte sämre efter skidåkning vilket jag blev av Alpinaskon,  jag tror att det beror på att Salomonskon viker sig på rätt ställe, vilket ju borde vara prioriterat då man gör en sko kan man tycka.

Mest troligt är även detta Norrmännens fel, (rottefella gör xceleratorsulan)en bra utgångspunkt torde vara att alltid kolla åt deras håll först om nått är galet...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...