Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vasaloppet topp 500 2019


Birger

Recommended Posts

Hej! Åkte in på årets vasalopp på plac. 700 nånting, och siktar nästan år på topp 500. Har åkt endast två vasalopp(första plac. 1100), så är ännu nybörjare. Tar gärna emot tips.Vem annan siktar på topp 500? Hur mycket tränar ni? Tränings upplägg?Styrketräning? Själv siktar jag på att åka mycket rullskidor med tröga hjul, och en del löpning.
Link to comment
Share on other sites

En svår fråga och här gissar jag bara. Med placering 700 i år har du väl goda förutsättningar till att lyckas. Hur mycket tränade du innan då?

Har tänkt åka mitt första Vasalopp nästa år, och göra mitt bästa på att lyckas så gott jag kan. Har siktat in mig på att följa wickströms program ur boken skidåkning för dig, lyckas jag hålla mig till programmet hoppas jag komma in under 1000 men brukar ha problem med motivationen under sommar och senhöst men just nu sprudlar träningsivern. Kommer att bli mest rullskidor, stavgång och cykel, mina knän håller tyvärr inte för längre löppass.

Link to comment
Share on other sites

Lägg din nivå på 3-5%. Knappt fem procent lättare i vikt, 5% snabbare i löpning och samma procentsats när det gäller din styrka som ska gå i en positiv riktning. Tekniken fixar du till på rullskidor och när snön kommer. Plättlätt med andra ord :-)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...