Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Innersula glider


Hamstern

Recommended Posts

Hej!

 

Gillade riktigt mycket mina förra Fisher Xc pjäxor men sen att jag har nu tagit sönder 4 stycken så provade jag att byta upp mig till ett par Alpina ECL. Kändes utmärkt i butiken då jag provade men innersulan blev ett ständigt problem för mig för att den eter en kort tids diagonalåkning börjar vandra bakåt. Hade aldrig detta problem med mina förra pjäxor. Har försökt att använda sulor från löparskorna men blir lätt obekvämt och föredrar originalsulan för att det annars blir alldeles för trångt i skon. 

 

Är det lönt att limma innersulan för att den inte ska glida runt?

 

Självaste sulan är princip gjord i frigolit som ligger mot ett mycket halt plast, blir ingen friktion för att hållas fast. 

 

mvh S

Link to comment
Share on other sites

Har aldrig varit med om att en sula glidit inne i skon.Antingen gör någon speciell rörelse med foten, som gör att sulan flyttar sig, eller är det fel storlek på sulan eller är pjäxorna för stora, Det kostar en slant, men  Alpina har specialsulor för pjäxor, om det skulle kunna vara en lösning ?

Link to comment
Share on other sites

Jag tror inte att Liquisole är så bra (numera en ersatt av Rubberfix lika bra men inte så hälsovådlig) för just detta ändamål. Med Casco rubberfix är det risk att du inte får det jämnt under sulan. Jag föreslår Casco kontaktlim i stället, som jag limmat fast sulor i träningsskor med. I vissa träningsskor kan innersulan följa med och vika upp sig, när man tar av skorna med fuktiga fötter. Lägg på och bred ut väldigt tunt på båda ytorna och låt torka lite och var noga med att du lägger dit sulan exakt rätt, innan du trycker fast den.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Snön försvann nu så får vänta ett tag till. vad jag kom fram till genom att läsa ur dessa kommentarer, är att kanske att fixa ett par gjutna sulor till min fot senare. Men eftersom att jag har långt till närmsta ställe så ska jag testa som oxberg sade med fästvalla. Klister eller varmare valla bör ju kleta sig fast i plasten och köra med lite sandpapper så som att det blir ruggat. Lim fungerar alltid men jag som är klantig kanske lägger fel:D 

 

Tack för svaren! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...