Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Läderhandtag


Volevodin

Recommended Posts

Jag plockar bort handtagen på alla nyinköpta stavar och sätter dit gamla läderhandtag i stället. Anledningen är att jag får bättre kontroll på staven pga att läderremmarna är styvare i sidled och båda ligger under handen. Jag har kunnat beställa från Swix, men jag är tveksam om de har några kvar, iaf finns inte terrängstaven med läderrem i deras ordinarie sortiment längre. Givetvis blir läderremmen sliten och ger sämre styrförmåga, men jag har kunnat byta ut en del remmar genom att skära ut en ny i läderbitar jag köpt tex läderlivremmar. Det är inte själva handtagen som jag inte gillar utan de har så tunna och sladdriga nylonremmar som inte passar mig och fästhålen är för små och smala för att få i läderremmar.

En sak måste man vara medveten om och det är att en traditionellt handtag förlänger röret med 2,5 cm, vilket innebär att jag måste ha ett så mycket längre rör för att få samma längd.

Jag kan givetvis höra med Swix om de har några läderhandtag kvar, annars finns ju Erikshjälpen, Röda Korset eller annan loppisförsäljning, som kan sälja gamla stavar.

Just nu håller jag på att montera bort handtagen från ett par gamla Moon-stavar, men de är inte så bra, då en rem och ett läderhandtag är lite gnagt av råttorna, så därför ville jag ha tag i nyare handtag.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Idag vid intervjun med Ida Ingemarsdotter lade jag märke till en detalj och det var remmarna på hennes rossignolstavar, Hon kör tydligen med enkelremmar dvs båda remmarna är inne i handen, vilket indikerar att det inte är sämre än att ha delad rem med en under och en över handen. Om man bryter staven går det mycket snabbare att få på den, då man slipper fälla över kardborrbandet, vilket kan ta lite lägre tid, så det är kanske därför hon kör med enkelremmar.

Fö säljs rossignolstavar i Sverige ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...