Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Stor skillnad i spann mellan skidorna i ett par.


moh

Recommended Posts

Jag inhandlade ett par Rossignol xium via nätet (från en av de "erkända" handlarna). När jag fick dem så var fästzonerna uppmärkta identiskt på båda skidorna. När jag har testat dem och labbat med längden på fästzonerna så har jag inte fått dem att gå bra. Jag kollade igår upp dem hos en lokal handlare. Det visar sig att spannet ligger förskjutet framåt ca 60-70mm på en av skidorna. Han var vl inte direkt tokimponerad utav skidplocket samt såg ett bekymmer att fästzonen nu på en av skidorna slutar ganska långt fram under foten.

(Jag noterade vid leverans att det inte fanns någon info på skidorna från skiselectorn. Vid fråga om det så nämnde de att de inte hade datan sparad. I och med uppmärkt identisk fästzon så kan jag tycka att det låter lite som om det aldrig har kollats i skiselectorn?).

 

De summerade frågorna är om dessa skidor är undermåligt utplockade samt om det kommer att gå att få vettig ordning på dem?

Link to comment
Share on other sites

Första gången jag handlade hos pölder så mättes enbart ena skidan i skiselector (men båda på spannbräda först). Vid omslipning bad jag om mätning av båda som tur var ganska lika men inte helt... så man får nog be om det för att få båda mätta. Tror Huselius mäter båda dock? Förmätning för sortering, stämmer det Skåningen?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...