Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Värmesulor/värmestrumpor


klofver

Recommended Posts

Hej kära forummänniskor.

Har sett några äldre postar om detta men här kommer en ny ändå.

 

Någon som har erfarenhet av värmesulor/värmesteumpor?

Hur bra funkar som?

Måste man köpa såna för 1500-2000 för att det ska vara värt det eller kan man köpa för runt

500ingen också? Är tänkt till vasan/öppet spår

Link to comment
Share on other sites

Jag bet i det dyra äpplet, lovade mig själv förra vintern att inte frysa mer om fötterna så mina erfarenheter är från en premiumprodukt, beställd enligt nedan och levererades på några dagar.

 

https://www.lenzproducts.com/en/heating-wear/set-of-heat-sock-5-0-toe-cap-slim-fit-rcb-1200.html

 

Valde mellan sulor och strumpor men tycker att strumpvalet verkade mer flexibelt. Valde tunna varianten (inte tjockare än vanliga skidstrumpor) med värme både ovan och under tårna. Normalt har har jag kört pjäxöverdrag på mina S-Lab Classic Prolink, specialsulor, ullstrumpor, värmt upp inne etc. men ju mer stakning på träningen desto större problem har jag haft när graderna kryper nedåt, sjukt tråkigt att träna längre då.

 

Nu har jag inga pjäxöverdrag. Läge 3 på batteriet när det är kallare än -10, funkade perfekt i Bruksvallarna -21. Marcialonga 2019 runt - 5 körde jag läge 2 och slog av dem helt när de vallade om mina skidor inför joggen - sista backen är svår att vara för kall i ...

 

Lilla batterierna räcker typ 3 timmar på läge 3 och laddar fullt mellan passen om man vill köra två pass samma dag. Hoppas att batterierna håller vad de lovar, då köper jag nya strumpor för 900 kr när dessa är utnötta om inte denna tråd pekar på något bättre alternativ.

 

Nu vill jag lösa samma problem med kalla händer. Någon som har hittat någon variant av uppvärmda skidhandskar som funkar utan att lösningen blir för klumpig?

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för svaret. Dom verkar grymma. Men faaan vad dyra dom var.

Men kan man byta ut strumporna när dom blir nötta alltså..?? Annars känns det jobbigt...

 

Om någon som provat värmesulor... har dom glidit runt i pjäxan för er? Mina

Vanliga sumor gjorde det vilket ledde till väldigt mycket skavsår. Löste detta med att limma fast sulorna.

 

Men vil gärna slippa limma fast sulor för 1500:-

Link to comment
Share on other sites

Någon annan här på forumet, jag minns inte vem, föreslog antiperspirant till fötterna. Det använder jag nuförtiden när jag vet att jag skall åka i kyla. Riktigt bra idé. Fukten i pjäxan når kanske en steady state med tiden men med antiperspirant lär, i sämsta fall, öka tiden till max fukt i pjäxan. Går förmodligen att tillämpa på händerna också. 

Nästan alla svettkörtlarna finns på fotsula och handflata.

Antiperspirant för fötter och händer finns att köpa på apoteket.

Link to comment
Share on other sites

Köpte också ett par lenzprod idag, tyckte dom såg billiga ut endast 900 kr, vinkade glatt åt en som jobbade i butiken när jag gick ut och hadde betalat, han påpekade då att jag nog behövde ett batteripaket också !, tyckte nog lite synd om mig så han gjorde ett hyfsat pris på det med 1800 batteriet. snabbprovade lite ikväll nu när det blivit mildare, inte brännerman sig ju direkt men klarade i alla fall fötterna under en 8 km runda, får ju bara hoppas bara dom håller hyfsat länge,

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle säga att det finns bra budgetval. Undvik såna "Julasulor" med rund anslutning, typ 2.5mm monopluggliknande. För sladdriga, veka och trillar lätt ur. Satsa istället på några med ordentlig anslutning till batteriet, och helst Litium-jonpack. Det bästa budgetvalet skulle jag säga är Lidls faktiskt. De är riktigt bra tycker jag. I närheten av ThermIC-klass som är vad jag har att jämföra med. Funkar riktigt bra ihop med överdrag, eftersom man då får fast packet bra. 

 

Gillar även att köpa lösa element (exvis ThermIC) med sladd och bygga in i befintliga sulor. Det har jag gjort i några utförs- och toppturspjuck. Sladden sticker alltid ut då alltså, och så ansluter man batteri vid behov. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...